Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kungabarnens dubbla comeback efter sommaren

Se kronprinsessan Victoria musikaliska insats vid besök i Gävle och Sandviken i lördags.
Sommaren är definitivt över – nu är kungabarnen tillbaka igen. På torsdagen var kronprinsessan Victoria och maken med vid Kungliga filharmonikernas säsongsöppning ...Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
... samtidigt som prins Carl Philip delade ut pris för Årets kock.Foto: FREDRIK PERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sommaren är definitivt över – nu är kungabarnen tillbaka igen.

På torsdagen var kronprinsessan Victoria och maken med vid Kungliga filharmonikernas säsongsöppning – samtidigt som prins Carl Philip delade ut pris för Årets kock.

På torsdagen var det höstpremiär för Kungliga filharmonikerna, och inbjudna för att närvara var kronprinsessan Victoria och maken prins Daniel.

Victoria höll till och med ett öppningstal. När hon inte stod i centrum satt hon i stället tätt tillsammans med sin make och lyssnade. Paret såg mycket fram emot besöket, berättade hovets informationschef för Svensk Damtidning inför besöket.

Victoria höll ett öppningstal ...Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY
... och när hon inte stod i centrum satt hon i stället tätt tillsammans med sin make och lyssnade.Foto: NAINA HELéN JÅMA/TT / TT NYHETSBYRÅN

Carl Philip på prisutdelning

– Det är en enorm glädje för oss och för hela scenkonstsverige att kronprinsessparet tar en så aktiv roll i att lyfta fram kulturens betydelse i vårt samhälle, säger konserthuschefen Stefan Forsberg till samma tidning.

Även prins Carl Philip var ute på uppdrag på torsdagen. På torsdagen avgjordes nämligen vem som vann Årets kock, där prinsen är jury. Carl Philip var själv på plats för att dela ut pris till vinnaren: Ludwig Tjörnemo. Prinsen klev upp på scen när vinnaren tillkännagavs och trädde medaljen över hans huvud, samtidigt som konfetti regnade ner.

Se kungens tal när riksdagens öppnade förra veckan.

Talar om coronaviruset och demokratin vid riksmötets öppnande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.