Science fiction-serien med karaktärerna Captain Krik och Spock i spetsen på rymdskeppet Enterprise har gett upphov till flera uppföljare, bland annat ”The next generation” och ”Deep space nine”.Science fiction-serien med karaktärerna Captain Krik och Spock i spetsen på rymdskeppet Enterprise har gett upphov till flera uppföljare, bland annat ”The next generation” och ”Deep space nine”.
Science fiction-serien med karaktärerna Captain Krik och Spock i spetsen på rymdskeppet Enterprise har gett upphov till flera uppföljare, bland annat ”The next generation” och ”Deep space nine”.

Kultserien "Star trek" återvänder till tv 2017

Publicerad

Science fiction-serien "Star trek" återvänder under januari 2017, meddelar CBS Television Studios.

Lagom till 50-årsjubileet kommer den populära tv-serien tillbaka i ny tappning.

– Det finns inget bättre tillfälle att ge "Star Trek"-fansen en ny serie, säger David Stapf, ordförande för CBS, i ett pressmeddelande.

Orginalserien "Star trek: The original series" hade premiär 1966 och har sedan dess sänts i flera omgångar.

Science fiction-serien med karaktärerna Captain Krik och Spock i spetsen på rymdskeppet Enterprise har gett upphov till flera uppföljare, bland annat ”The next generation” och ”Deep space nine”.

I januari 2017 kommer en ny "Star Trek"-serie sändas på tv.

Alex Kurtzman producerar nya "Star Trek"

Alex Kurtzman, en av manusförfattarna till filmerna ”Star trek” (2009) och ”Star trek into darkness” (2013), har producerat den nya "Star Trek"-serien.

– Det finns inget bättre tillfälle att ge "Star Trek"-fansen en ny serie än lagom till orginalseriens 50-årsjubileum, säger David Stapf, ordförande för CBS, i ett pressmeddelande.

Den nya tv-serien som kommer 2017 är inte relaterad till Paramounts kommande film "Star Trek Beyond" som väntas komma under sommaren 2016, tillägger CBS.

 

LÄS MER: "Star Trek"-skådis kan bli nästa James Bond

 

Den nya "Star Trek"-serien kommer följa en grupp nya karaktärer som utforskar rymden och söker efter nya världar och civilisationer. Men orginalseriens klassiska känsla kommer finnas kvar, lovar CBS.

– Alla här respekterar serien och vi är exalterade över att lansera nästa kapitel. Alex Kurtzman kan den här världen och har en intim relation till den och dess publik, säger David Stapf.

 

LÄS MER: Leonard Nimoy ska hyllas i dokumentär

 

Fan gjorde uppföljare av "Star Trek"

Den senaste "Star Trek"-serien "Enterprise" sändes år 2001-2005, sedan dess har "Star Trek"-fans försökt återuppliva serien.

Bland annat genom kickstarterfinansierade "Star Trek: Renegades" som kom ut i ett avsnitt på Youtube.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag