Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kultserien "Star trek" återvänder till tv 2017

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Science fiction-serien med karaktärerna Captain Krik och Spock i spetsen på rymdskeppet Enterprise har gett upphov till flera uppföljare, bland annat ”The next generation” och ”Deep space nine”.

Science fiction-serien "Star trek" återvänder under januari 2017, meddelar CBS Television Studios.

Lagom till 50-årsjubileet kommer den populära tv-serien tillbaka i ny tappning.

– Det finns inget bättre tillfälle att ge "Star Trek"-fansen en ny serie, säger David Stapf, ordförande för CBS, i ett pressmeddelande.

Orginalserien "Star trek: The original series" hade premiär 1966 och har sedan dess sänts i flera omgångar.

Science fiction-serien med karaktärerna Captain Krik och Spock i spetsen på rymdskeppet Enterprise har gett upphov till flera uppföljare, bland annat ”The next generation” och ”Deep space nine”.

I januari 2017 kommer en ny "Star Trek"-serie sändas på tv.

Alex Kurtzman producerar nya "Star Trek"

Alex Kurtzman, en av manusförfattarna till filmerna ”Star trek” (2009) och ”Star trek into darkness” (2013), har producerat den nya "Star Trek"-serien.

– Det finns inget bättre tillfälle att ge "Star Trek"-fansen en ny serie än lagom till orginalseriens 50-årsjubileum, säger David Stapf, ordförande för CBS, i ett pressmeddelande.

Den nya tv-serien som kommer 2017 är inte relaterad till Paramounts kommande film "Star Trek Beyond" som väntas komma under sommaren 2016, tillägger CBS.


LÄS MER: "Star Trek"-skådis kan bli nästa James Bond


Den nya "Star Trek"-serien kommer följa en grupp nya karaktärer som utforskar rymden och söker efter nya världar och civilisationer. Men orginalseriens klassiska känsla kommer finnas kvar, lovar CBS.

– Alla här respekterar serien och vi är exalterade över att lansera nästa kapitel. Alex Kurtzman kan den här världen och har en intim relation till den och dess publik, säger David Stapf.


LÄS MER: Leonard Nimoy ska hyllas i dokumentär


Fan gjorde uppföljare av "Star Trek"

Den senaste "Star Trek"-serien "Enterprise" sändes år 2001-2005, sedan dess har "Star Trek"-fans försökt återuppliva serien.

Bland annat genom kickstarterfinansierade "Star Trek: Renegades" som kom ut i ett avsnitt på Youtube.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.