Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Kullenbergs ilska - är inte med i "På spåret"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Anette Kullenberg fick inte vara med och tävla när "På spåret" firar 25 år. "Jag är ju 73 år. Men det kan ju vara så att de inte tycker att jag är särskilt trevlig, eller att de tycker att jag är en gammal häxa."
Foto: Roger Vikström

Många veteraner vill tävla i "På spårets" 25-årsjubileum.

Nu misstänker Annette Kullenberg, 73, att hon ratas av SVT på grund av sin ålder.

– De kanske tycker att jag är en gammal häxa, säger hon.

På fredagen var det premiär för veteransäsongen av "På spåret", där gamla finalister gör upp om segern.

Annette Kullenberg tycker att det är konstigt att hon inte har fått frågan att vara med och tävla i 25-årsjubileet, då hon tillsammans med Jesper Aspegren tog hem segern i programmet 2001.

Nu misstänker Annette Kullenberg att SVT har gallrat sina deltagare beroende på hur mycket de syns i tv.

– De flesta av de som ska tävla syns ju mycket just nu. Man har ju sett dem till leda i tv.  Jag såg min chans att få göra bort mig i ett sådant här riktigt stort program, säger hon.

"Det är tråkigt"

Annette Kullenberg misstänker också att hennes ålder är en annan orsak till varför hon inte har fått frågan att vara med och tävla.

– Jag är ju 73 år. Men det kan ju vara så att de inte tycker att jag är särskilt trevlig, eller att de tycker att jag är en gammal häxa, säger hon.

SVT slår dock i från sig kritiken.

– Nej, det stämmer inte. Vi har valt finalister från de senaste tio åren. Jag vet inte hur gammal Annette är, men vi har flera äldre med. Hon ska absolut inte känna sig dissad. Det är tråkigt om hon känner så, säger Katarina Sahlin, producent för "På spåret".

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.