Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Kul att känna sig snygg, stolt & stark"

Shirley Clamp inför Melodifestivalen 2011.Foto: Magnus Jönsson
Shirley Clamp nu. Sångerskan har rasat i vikt - tack vare Viktväktarna och hård träning.Foto: Viktväktarna

Här är Shirley Clamps nya kropp.

Sångerskan har under hösten rasat i vikt - tack vare Viktväktarna och hård träning.

- Det är kul att känna sig snygg, stolt och stark när man vaknar på morgonen i stället för trött och olycklig, säger hon.

Så har Shirley Clamp rasat i vikt

Kosten : Shirley har följt Viktväktarnas program och håller koll på sitt energibehov via så kallade "points" . Hon äter samma saker som tidigare men i betydligt mindre portioner. Sedan har hon ökat intaget av frukt och grönt.

Träningen : Shirley tränar flitligt på gym med en personlig tränare med fokus på kondition och styrka. Hon berättar att träningsprogrammet är "väldigt hårt".

Shirley Clamp, 39, var aktiv och spelade fotboll på hög nivå som tonåring.

När hon blev äldre fick dock träningen stå tillbaka för annat - Shirley fick barn samtidigt som livet som turnerande artist gör det svårt att äta rätt.

Hon började då gå upp i vikt.

Shirley Clamp berättar att hon genom åren testat många olika dieter utan att uppnå det resultat hon velat - sedan i somras har dock kilona rasat tack vare Viktväktarna som hon numera är talesperson för.

"Trött, seg och tung"

- Jag kände att jag fyller ju 40 nästa år och måste ta tag i mitt liv. Jag kände mig trött, seg och tung, säger Shirley Clamp.

Sedan dess har hon använt sig av Viktväktarnas poängsystem samtidigt som hon tränat hårt med en personlig tränare.

Har nått sin målvikt

Nyligen nådde hon sin målvikt.

- Allt känns skönt och bra. Så var det förut när jag vägde väldigt mycket mer, stod där och sjöng och fick ont i fötterna efter två låtar och försökte gömma mig i någon kavaj. Det var inte konstigt att jag kände mig ledsen och inte ville gå och köpa nya kläder, säger Shirley Clamp.

Gamla jeansen passar

Hon vill dock inte berätta hur mycket hon gått ner i vikt.

- Jag har valt att inte säga några siffror, det lämnar utrymme åt folk att döma en. Nu ser bara alla en klar förändring, jag ser lyckligare ut och jag kan vara en förebild. Det är det viktigaste för mig, säger Shirley Clamp.

- Och jag får i alla fall på mig mina gamla jeans.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.