Kudrow gick ner i vikt – efter mötet med Aniston

Foto: JIM SMEAL / BEIMAGES / ALL OVER PRESS BERLINER
Foto: KANAL 5
Foto: KANAL 5

Lisa Kudrow blev världskänd när hon medverkade i den framgångsrika komediserien ”Vänner”.

Skådespelerskan led dock av dålig självkänsla när hon var yngre – och nu väljer hon att prata om sin kroppsångest.

– Du ser dig själv på tv, och tänker: ”Åh herregud, jag ser ut som ett berg”, säger hon i podcasten ”WTF with Marc Maron”.

De allra flesta känner igen Lisa Kudrow, 55, från den framgångsrika komediserien ”Vänner”. Hon spelade rollen som Phoebe Buffay i sammanlagt tio säsonger.

Skådisen led dock av dålig självkänsla som ung. När hon var 16 år valde hon att operera näsan – ett ingrepp som hon beskriver som livsförändrande.

– I mitt huvud gick jag från att se hemsk ut till att inte göra det. Jag gjorde det på sommaren innan jag skulle börja i en ny skola, så det var massa människor som inte visste hur hemsk jag såg ut förut, berättade hon i en intervju med Saturday Evening Post.

Lisa Kudrow väljer nu också att berätta om kroppsångesten som hon hade när hon spelade in ”Vänner” tillsammans med Courteney Cox och Jennifer Aniston.

– Du ser dig själv på tv, och tänker: ”Åh herregud, jag ser ut som ett berg”. Och jag var redan större än Courteney och Jennifer, jag kände mig som ett berg när jag stod bredvid dem, säger hon i podcasten ”WTF with Marc Maron”.

Blev besviken

Därefter valde hon att gå ner i vikt – och då fick hon komplimanger från flera olika håll. Det gjorde henne besviken.

– Tyvärr så ser du ju bra ut som kvinna om du är underviktig, säger hon och fortsätter:

– När jag var så smal så var jag också sjuk hela tiden. Det var alltid en förkylning eller en bihåleinflammation. Jag var alltid sjuk.

Senare i livet lyckades hon utveckla ett mer hälsosamt förhållningssätt till sin kropp.

– Jag tänker så här: ”Okej, än sen då?”. Du har blivit äldre, det är en bra grej, säger hon i podcasten.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.