Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

KSMB-medlemmen "Guldlars" är död

Lars Jonson blev 58 år gammal. Foto: Facebook.
KSMB kommer att uppträda på Bråvalla 2015 och hylla "Guld-Lars".

KSMB-medlemmen Lars "Guldlars" Jonson är död.

Han gick bort natten till tisdag efter en tids cancer, bekräftar bandet på sin Facebooksida.

"Guldlars var/är mitt livs största kärlek", skriver hans fru Anneli Wennerström i ett sms till Expressen.

Guldlars var en av medlemmarna i det klassiska punkbandet KSMB och även medlem i punkbandet Köttgrottorna. Han gick bort natten till tisdag, 58 år gammal. På bandets, där medlemmen och vännen Johan Johansson har skrivit ett offentligt tillkännagivande väller kondoleanserna in.

"I morse klockan 03.15 lämnade den käre vännen Guldlars oss efter att ha fightats med cancer en tid. Bara för att man vet att ett kassaskåp snart ska ramla ner i ens huvud betyder inte det att det gör mindre ont när det väl faller. Personligen är det inte bara en bandkamrat som försvunnit. Mest av allt är det en högt älskad vän som lämnar ett gigantiskt tomrum efter sig, både för mig och väldigt många andra människor", skriver Johan Johansson i meddelandet.

"De har det definitivt största hålen i magen just nu, och jag tänker på er ska ni veta. Är er saknad bara en tiondel så stor som min egen går den inte att föreställa sig", skriver Johan Johansson vidare.

"Mitt livs största kärlek"

Hans närmaste anhöriga är hustrun Anneli Wennerström och två barn.

"Guldlars var/är mitt livs största kärlek. Jag lärde känna honom när jag var sexton och han var och är för mig, som för många, det coolaste och varmaste jag mött. Han stod för genuina värderingar som ligger lång från mediasnurr och attityd", skriver Anneli i ett sms.

Ska återförenas

KSMB planerade att återförenas för en spelning på Bråvallafestivalen i Norrköping i sommar. En spelning som bandet planerar att genomföra trots Guldlars bortgång.

"Vad gäller KSMB:s gig i Bråvalla är det fortfarande på - och vi kommer att göra det som en hyllning till Guldlars. Vi visste redan när det bokades att oddsen var dåliga, men ville ändå ha konserten som en morot och ribba att lyckas hoppa över för vår vän. Tyvärr så blev det inte så. Men Guldlars har själv utsett sin ersättare, som kommer att offentliggöras inom den närmsta månaden, och nu är vi mer motiverade än någonsin att genomföra konserten för publiken och för vår vän", skriver Johan Johansson och fortsätter:

"Vi hoppas givetvis även att Anneli och barnen vill följa med för att se hur mycket Guldlars musik har betytt för många människor. Så är läget just nu, och vi i den innersta kretsen är fortfarande väldigt omtumlade och ledsna naturligvis".

Var inflytelserika

Punkbandet KSMB - som står för Kurt-Sunes med Berit - var verksamma 1977 - 1982. De ses, tillsammans med Ebba Grön, som ett av de mest inflytelserika banden inom genren. 1987 gick Guldlars med i Köttgrottorna, som bildades 1983. De är fortfarande aktiva.

På KSMB:s Facebooksida skriver man också hur den som vill hedra Guldlars ska gå till väga.

"*Skicka pengar till cancerfonden.

*Köp Situation Stockholm, eller någon annan tidning till förmån för hemlösa.

*Ge en slant till den första romska tiggare du ser.

*Eller gör som Guldlars själv - var en bra vän."

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!