Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Kronprinsessan" utan Emmy i natt

SVT:s succéserie "Kronprinsessan" var nominerad till en Emmy för bästa utländska serie - men blev utan. Här anländer regissören Kathrine Winfeld och Alexandra Rapaport tillsammans med författaren Vibeke Holst.
NEW YORK. "Kronprinsessan" blev utan Emmy.
Priset för bästa utländska tv-drama gick i stället till Frankrike.
Men seriens stjärna Alexandra Rapaport var inte alltför besviken.
- Vi är ett litet land som tävlar mot hela världen, säger hon till Expressen.
I natt avgjordes ödet för den svenska succéserien "Kronprinsessan" på Emmy-galan i New York. Hela gänget bakom serien fanns på plats men fick tyvärr gå hem lottlösa. Expressens utsände träffade huvudrollsinnehavaren Alexandra Rapaport. Besviken? - Jag hade nog inte så höga förväntningar på att vinna. Vi är ett litet land som tävlar mot hela världen. Vår budget är ganska blygsam jämfört med de andras. Jag är så glad att vi överhuvudtaget blev nominerade. Det är skitkul, säger hon. Vad ska ni göra nu? - Det är världens största efterfestbuffé framdukad här. Jag ska ta för mig av den, sen ska jag till hotellet och mitt runda badkar, och sen i säng. Jag är jättetrött. Var det en glamourös gala? - Nja, det var lite halvsunkigt måste säga. Röda mattan var ju flådig, det var ett större pressuppbåd än jag varit med om nånsin förut. Det var lite genant nästan att posera framför alla fotograferna som skrek ens namn och hur man skulle stå.

Kändistätt

Det var kändistätt när världens finaste tv-pris delades ut och flera världsstjärnor trängdes med våra svenskar på röda mattan. - Det var mycket kändisar, som Steven Spielberg och Susan Sarandon till exempel. Men annars, nä, det var jättekallt, och allt gick i raketfart, säger Alexandra Rapaport. Arbetet med en uppföljning till succéserien pågår. Även den bygger på en roman av Hanne Vibeke Holst och heter "Kungamordet". Serien ska enligt uppgift visas i SVT någon gång under början av nästa år.
Annons:
Expressen Refunder Kalkylator

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!