Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Therese Färsjö: Tack Miss Li för att du vågar prata om det

Kära Miss Li.

Du är inte ensam.

Vi är många, många, som varje dag kämpar mot känslorna inom oss.

När Miss Li pratar med sina "Så mycket bättre"-kompisar om det självförakt hon känner bränner det till i bröstet. Hugger i magen.

För hon pratar rakt till mig, och alla andra som inte har begåvats med en bra självkänsla. Oss stackare som måste göra något bra för att känna att vi duger. Och framför allt få höra det. Bara då tycker vi om oss själva, eftersom kärnan av kärlek till vår person inte finns där.

Tyvärr är det vanligt, och inte alls något som bara är förärat små stackars konstnärssjälar med trasiga nerver. Jag känner en man, en företagsledare, som vissa dagar inte kan gå till jobbet för att han tycker så illa om sig själv. Men det är självklart inget han skulle nämna för någon, eftersom det skulle förstöra hans bild som framgångsrik karriärist.

Därför vill jag ge applåder, kramar och trumpetfanfarer till Miss Li som vågar prata om det - och hoppas att vi kan sluta skämmas för att vi är så här.

Att visa sig svag må vara dåligt för din image. Men det visar bara att du är tusen gångare starkare än den personen i spegeln som du så intensivt hatar.