Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Therese Färsjö: Ett återförenat Army of Lovers i terapi låter som en dröm

Ett återförenat Army of Lovers i terapi låter som en dröm.
Jag hoppas att SVT tar notan mot att de får dokumentera resan.

De andra artisterna får ursäkta. Självklart är det mest spännande bidraget i Melodifestivalen nästa år det återförenade Army of Lovers.

Under förmidddagens presskoneferens avslöjade Camilla Henemark att hon hade krävt originaluppställningen - samt att gruppen ska gå i terapi.

Med deras cv av storbråk och splittringar låter det som ett klokt val. För min stora fundering är hur gruppen ska lyckas hålla sams ända till den fjärde deltävlingen i Malmö.


Min förhoppning är nu att SVT ska gå in och betala för terapisessionerna, mot att de får filma det hela. Jag tänker mig en serie i tio delar som sänds inför kärleksarméns inträde i Melodifestivalen. En härlig soppa i bästa Thomas Vinterberg-anda. Jag kommer att sitta bänkad och lystet sörpla i mig storbråk, sårade egon och försmådda känslor.

Sen kan de ställa sig på scenen i Malmö, bjuda oss på vad som enligt Alexander Bard kommer att bli "den största showstoppern i Melodifestivalens historia", vinna hela tjottabalongen och sprida sin gaypropaganda i östeuropa.

Men.

Det finns så klart några hinder på vägen.


Caroline af Ugglas var bara en hårsmån från att sno segern från Malena Ernman 2009 med succélåten "Snälla, snälla" och något säger mig att hon ligger bra till hos svenska folket. Det där med udda fåglar, ni vet.

Förra årets vinnarduo Thomas G:son och Peter Boström har med tre bidrag i år, varav ett framförs av flickfavoriten Ulrik Munther. Det kan så klart bli livsfarligt.
Henrik Dorsin och gubbgängets putslustiga schlagerparodi "En riktig jävla schlager" med Tommy Körberg kan däremot få dra något gammalt över sig.
I Skellefteå ser jag i stället fram mot just Caroline af Ugglas, och en annan återvändare - Martin Rolinski.


I Malmö kommer den stora underhållningen givetvis att vara fajten mellan de två tidigare Idol-antagonisterna Robin Stjernberg och Alexander Bard.

En sak är säker: det kommer inte att bli en tråkig vinter.