Hon var kvällens stjärna på Allsången

Molly Sandén strålade på scen.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Molly Sandén är i dag en av Sveriges största artister.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Det hade samlats tusentals unga tjejer i publiken för att se sina idoler. Här uppträder Marcus & Martinus.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Martin Fröst bjöd på minishow som den dansande klarinettisten.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det var de unga tjejernas kväll på Skansen.

En del var där för Molly, en del för Marcus & Martinus och de dominerade publiken.

Och så dansade Martin Fröst, världens coolaste klarinettist

Det var en av sommarens starkaste kvällar på Skansen. Bra blandning av artister, som alla hade något eget, och en enorm stämning. 

Molly Sandén var kvällens stjärna. Hon har mognat som artist och tog nu ett kliv till med ”Allsångsscenen är din”, där hon visade sig var redo för en egen extra timme på den klassiska scenen.

Molly är en tuff popdiva, har alltid personlig scenklädsel, denna gång en trashankversion av jeanskostym. Såg både elegant och punkigt ut. Stark scenutstrålning och en suverän röst.

Hon delade de tusentals unga tjejerna i publiken med Marcus & Martinus, de norska poptvillingarna, som numera vuxit upp till rutinerade artister med en armé av hängivna fans.

I finalen var det Marcus & Martinus-hits och tjejerna kunde alla texter, var glada över att vara där och viftade med ”Vi elsker er” skyltar.  

Jodå, det var plats för flera artister på scenen. Albin Lee Moldau med intensiv röst i ”Forget about us” och jazzsångerskan Iris Bergcrantz som smeksamt sjöng Olle Adolphsons ”Sista dan tillsammans”.

Men kvällens överraskning var den världsberömde Martin Fröst med sin klarinett. Jag har hört hans musik men aldrig sett honom uppträda på en scen. Han var sannerligen något annat än den strikte seriöse musiker, som många nog väntat sig. 

I elegant svart sidenpyjamas med vita revärer genomförde han en minishow som den dansande klarinettisten. 

Förra veckan var en del allsånger lite för svåra för publiken, men den här veckan var det lättsjunget. ”Oh boy oh boy”, ”En jävel på kärlek”, ”Händerna mot himlen” och ”Vågorna”. Sanna Nielsen hade ett lätt jobb som allsångsledare. 

Nyligen avlidne låtskrivaren Torgny Söderberg, som skapade så många kända låtar, hyllades av Skansen-publiken som sjöng hans ”Kärleken är evig”. Och några tusen ljusa tjejröster hördes där också.