Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Maria Näslund: Jansson bar SVT:s lördagskväll

"Körslaget" i TV4 mot SVT:s starke man Anders Jansson - det kan bli en intressant match i höst.

Bäst

Hårt ­jobbande Anders Jansson fixade lördagsunderhållningen i SVT.

Sämst:

"Körslaget" i TV4 är för långt för sitt eget bästa.

På webb-tv...

...ser jag vad Helena Bergström gör hos Plura.

www.tv3play.se

Sökord: pluras kök

Det bästa med TV4:s trotjänare "Kör­slaget" brukar vara den påkostade ­trailern som vevas i veckor före premiären. Därefter väntar en lång och gropig resa fram till slutstriden, när körerna blivit tajta och endast de bästa återstår. I år tycker jag inte ens att trailern var särskilt lockande, men i nästa avsnitt blir det i alla fall tävling efter gårdagens långa presentationer.

Anders Jansson är en stark men också väldigt rolig man som i går försökte bära hela SVT:s lördagskväll på sina axlar. Han gjorde ett bra jobb, men kanalens satsningar skriker inte direkt lördag. "Fridlyst" med ledsagaren Mattias Klum är en faktaspäckad naturprogramserie om utrotningshotade djur. I går var Anders Jansson och hans dotter på jakt efter tigrar, och det blev så att säga mer jakt än tigrar. Tur då att man har Jansson som tittar fascinerat på ett gäng färgglada skalbaggar och utbrister "som små strykbrädor".

Men precis som min kollega Anders Björkman redan påpekat så måste speakern i "Fridlyst" bort. Nu.

 

Efter tigerjakten hade Anders Jansson placerat sig som fast medlem i panelen för nya lördags­underhållningen "Intresse­klubben", med kompisen Johan Wester som program­ledare. Där kommer Jansson att behövas i höst. Tillsammans med gästande Johan Glans slätade han över en del av programmets premiärnerver och var ständigt på hugget. "Intresse­klubben" kan nog bli en tittarfavorit hos "På spåret"-publiken, när ­formatet satt sig och ­Wester känner sig bekväm. Reglerna var röriga, men så är också tävlingen underordnad.

Körerna lär få ta i från tårna.