Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Maria Näslund: Heja Sverige är något av det finaste i tv just nu

Dokumentärserien följer den svenska truppen som ska delta i Special Olympics i Los Angeles. Foto: TV4.

Vänskapen i "Heja Sverige" är något av det finaste i tv just nu.

TV4:s nya dokumentärserie träffar tittaren likt en lång, varm kram.

Många är de dramaserier som på senare år försökt sig på att skildra djup manlig vänskap, så kallad bromance, i olika former. Här finns flera goda exempel, men inte någon som är i närheten av att slå den högst verkliga vänskapen mellan Daniel och Mats i "Heja Sverige".

Dokumentärserien följer den svenska truppen som ska delta i Special Olympics i Los Angeles, och Daniel som tränar judo är en av huvudpersonerna. Det är inte svårt att räkna ut att han kommer att bli en stor tittarfavorit; Daniel kan vara den mest omtänksamma tv-personlighet vi har träffat på. Han inleder med att berätta för kompisen Tarja hur mycket han har saknat henne, för att sedan ge hela sitt judogäng en gruppkram.

Men det är när han träffar sin bästa polare Mats som vi förstår vad sann vänskap är. Mats älskar att åka buss och Daniel hänger självklart på - trots att han erkänner att det kan bli rätt långtråkigt att åka runt. När de väl kliver av och tar en glasspaus peppar Mats sin kompis inför OS, och båda berättar hur mycket de känner för varandra.

Det är fint, alldeles på riktigt. TV4 har lyckats hitta tonen, och rösten som intervjuar håller sig i alla fall än så länge på rätt avstånd. Flera scener får tala för sig själva - och det gör de hur bra som helst.

Även handbollsspelarna Ricky och Jesper har en vänskap som får hjärtat att jubla. "Det är liksom ett band som har blivit mellan oss. Hans utstrålning - han gör alla glada. På den vägen är det", förklarar Ricky innan han ger kompisen en kram.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!