Maria Näslund

Hanna prövar alltid nya stigar

Publicerad

Hellre Hanna Hellquist som spermie än Victoria Silvstedt som reseledare.

"Två på resa" i SVT hade ingen bra kväll.

Det nya reseprogrammet i SVT går ju ut på att vara personligt, så det är klart att det är Victoria Silvstedts Monaco vi ska få ta del av. Men vad var det egentligen vi fick se? Victoria och syrran solar på en båt, Victoria och syrran får massage, Victoria och syrran sätter sig i en snygg bil.

En hel del systrar men väldigt lite Monaco, skulle jag säga. Victoria pratade en del om sig själv, men som det proffs hon är så sa hon egentligen nästan ingenting. Någon verkade ha talat om för systern Veronica att hon skulle fråga sin kända syster saker och hon gjorde ett tappert försök, dock utan större resultat. Och Monaco förblev en anonym plats som svepte förbi i bakgrunden.

 

Det här är alltså samma program som var fantastiskt gripande när vi fick följa Kodjo Akolor och Gina Darawi till Ghana. "Två på resa" har ett bra upplägg, men kräver en genomtänkt idé. Att följa med två systrar som vilar ut en helg tillsammans med sol och spa räcker inte.

 

"Jakten på det perfekta livet" bygger helt på Hanna Hellquists unika stil och vägran att ursäkta sig. Med henne blir alla intervjusituationer oförutsägbara och ofta underhållande. Så även i går när hon stormade in på en fertilitetsklinik i Danmark och gapade om "dunkar med sperma" och ställde frågor som ingen annan riktigt vågar.

 

Den nya serien liknar hennes förra, men det betyder inte att vi sett det förut. Hanna prövar alltid nya stigar och det är ett nöje att följa henne. Även när hon är utklädd till spermie.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag