Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Malin Roos

Världssessor med skandal på schemat

Hur man känner igen en "skandalprinsessa"?

Bredvid står en hel stab av penningkåta människor och väntar på nästa vanärande snedsteg.

FAKTA

BÄST JUST NU

Musik: "Drottningen är tillbaka", sicket pangnamn på Titiyos kommande svenska platta! Första singeln redan släppt, jag gillar vad jag hör.

Tv: Sista avsnittet av "Full patte" på SVT Flow i veckan, säger de, jag vägrar acceptera. Genisystrarna Bianca och Tiffany Kronlöf måste komma tillbaka.

Film: Över 1,5 miljoner såg trailern första dagen när den släpptes på Youtube. Bara fem månader till Jim Carrey och Jeff Daniels 20 år och senare "Dum & dummare 2" nu!

INTE ENS NÄRA

Jag vill ha mer Laura Prepon i nya säsongen av "Orange is the new black"! Alex fattas mig.

VECKANS TOPP

Precis just när fyra fotografer har kommit på plats MÅSTE Carola kissa, akut, på en åker. Carolas första dygn under inspelningarna av "Så mycket bättre" på Gotland innehöll dessutom: bad i brännässlor och cricketskada med påföljande krycka. Ni hör ju själva, det blir en supersäsong.

Jag blev besviken när jag såg filmen "Grace of Monaco".

Inte bara för att prinsessan Grace Kelly framställs som en totalt viljelös kvinna kättjad av rojala bojor, eller för att Nicole Kidman tyvärr inte längre har förmågan att uttrycka en enda känsla med sitt ansikte.

Dessutom: Stephanie var inte med.

Min upptagenhet av Monaco-prinsessan på sent åttiotal skulle kunna liknas vid besatthet.

Jag bläddrade sönder tidningar med bilder på Stephanie i baddräkter skurna till armhålorna, platsörhängen och kort hår (bara det!), när hon dök upp i skepparmössa sprang jag till Balla Boden i Jönköping och köpte en likadan.

Stephanie bara körde, och jag tänkte på det när vår egen prinsessa stod där och gungade bebis Leonore på dopet förra helgen, hur Madeleine brukade kallas "Sveriges Stephanie" och "skandalprinsessa".

För vad? För att hennes kille la handen på hennes bröst på bild en gång?

Furst Rainiers and Grace Kellys yngsta däremot, hon checkade av allt.

Bada topless V

Spela in cheesy popmusik V

Gifta sig med livvakten v (tills det uppdagades att Daniel Ducruet var notoriskt otrogen och bara ute efter att skriva en bok om Grimaldi-familjen).

Rymma med en elefantskötare V

Lämna elefantskötaren för att bli ihop med familjens gifta kock V

Säga vad man vill om Chris O´Neill, men elefantskötare är han icke.

Man behöver inte ha blått blod för att kallas skandalprinsessa.

Just nu rullar en dokumentärserie om Lindsay Lohan på Kanal 5, producerad av Oprah Winfreys produktionsbolag OWN.

I veckans avsnitt fick vi följa Lohan när hon hade varit ute från rehab i 47 dagar och letade lägenhet i New York, desperat.

Den en gång så talangfulla barnstjärnan är på gränsen till sammanbrott och vill inte bli filmad, men det måste hon, annars inga pengar och inga pengar, verkligen ingenstans att bo.

Men när Lindsay drar sig undan finns en rad män(nniskor) beredda att steppa fram och prata om henne i tredje person.

Lindsays "sober-coach", personliga assistenten Matt och pappa Michael, samma pappa som för några år sen spelade in sin dotters sammanbrott på band och sålde till pressen, ses nu gråtmild i kameran:

- I´m so proud of you, Lidsay.

Oprah Winfrey påstår sig ha gjort serien för att skildra Lindsay Lohans väg tillbaka som A-listeskådis, men det vi ser är en tv-drottning som utnyttjar en ung, skandalomsusad kvinna i sin egen jakt på högre tittarsiffror.

Oprah är inte ett dugg hederligare än Daniel Ducruet.

 

Expressen.se rättar: I tillägget till en tidigare version av denna krönika fanns ett citat som felaktigt tillskrevs Kartellen. Detta har tagits bort.