Anna Anka är en av de tre Hollywoodfruar som är med i TV3:s program "Svenska Hollywoodfruar" och hade premiär på måndagen. Foto: Jonas Eriksson
Anna Anka är en av de tre Hollywoodfruar som är med i TV3:s program "Svenska Hollywoodfruar" och hade premiär på måndagen. Foto: Jonas Eriksson
Malin Roos

Jag skrattar åt - inte med Hollywoodbrudarna

Publicerad
Uppdaterad
Anna Anka har världens roligaste namn.
Men det sugigaste av liv.
Jag kommer att tänka på den där Sven Melander-sketchen från "Nöjesmassakern", när han frågar en flicka på skolgården vad som är viktigast på jorden.
- Vad är det unga flickor mest av allt vill ha?
- En Louis Vuitton-väska med guldspänne...?
- Nej nej. Nåt större!
- Silikonbröst?
- Nej! Nåt viktigt. Vad är det alla unga tjejer drömmer om?
- En rik man!
- Men förihelvete är du helt jävla dum i huvet!
I "Svenska Hollywoodfruar" får vi träffa tre svenska kvinnor som "lever det liv de flesta bara vågar drömma om."
Det är så serien marknadsförs av TV3.
- En tjuvtitt in i lyxens härlighet, som programchefen Anders Knaveuttrycker det.
Men ärligt, om det är lyx att ta ungarna till skjutbanan när man ska mysa till det (Agnes-Nicole Winter),härligt att spela tärning med uttråkade hemmafruar (Maria Montazamy) och en dröm att sitta ensam i en svit och tugga kycklingbrosk (Anna Anka) - då är jag fan hellre vaken.

Det är klart att jag också vill ha pengar, ett fint hus och ett par schyssta lökar, men jag gör det hellre "My way" som Paul Anka skulle ha uttryckt det (ni vet att det var han som skrev texten till Frank Sinatras monsterhit, va?).
Anna från Bjuv, en gång tvåa i Fröken Sverige, uttrycker ganska bra hur det är att vara gift med den68-årige lille världsartisten,i ett citat som kommer längre fram i serien: "Om ens make vill att man suger av honom varje morgon måste man ställa upp på det."
När en DN-reporter bad Anna Anka utveckla, sa hon:
- Jag accepterar inte otrohet och om min man inte är tillfredsställd kommer han att gå till någon annan.
Det är ju faktiskt tragiskt, lite lyteskomik.
Jag skrattar åt och inte med Hollywood-brudarna - men jag skrattar.

Det är jätteroligt att höra Maria Montazamy tänka högt om sina grannar: "Alla är snygga, men det är en som inte ser så bra ut..."
Eller Anna Anka konstatera att de aaaaldrig skulle klara sig utan privatplan ("hur skulle barnen kunna sitta stilla?").
Serien funkar alldeles utmärkt som underhållning - och avskräckandeexempel.
Jag simmar gärna i ankdammen, bara jag slipper doppa huvudet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag