Malin Roos

Jag är glad att någon vågar vara med

Publicerad

Och bakom skämskudden sitter Per Morberg och hukar.

Fjantigt.

Killen har just fått sina kockdrömmar brutalt krossade, när han med darrande röst ändå vågar fråga:

- Ser du NÅGON potential i matlagningen?

- NEJ!

Per Morberg är så dryg att Yes ­ framstår som mjukgörande handtvål, hälften as, hälften människa, det är så han har byggt hela sitt varumärke ända sen Viggo i "Rederiet".


Själv hade jag hellre kokats levande än lagat mat till Per Morberg.

Men jag är väldigt glad att så många vågar.

Jag dyrkar "Sveriges Mästerkock", har inte bommat ett avsnitt de två ­tidigare säsongerna, och ställde själv in en ­middag i går för att inte missa de första slängarna av sleven.

Per Morberg själv, lär inte ha tittat.

Skådespelarkocken har i en rad artiklar snackat upp TV4-produktionen, genom att dissa den totalt.

- Jag skäms stundtals av hur dumt hela upplägget är. Jag har svårt att styras då jag är skådespelare som vill använda min fantasi och ha min frihet, sa han till Resumé, och vidare­utvecklade i Expressen att han själv ser på SVT och bara gör "Sveriges Mästerkock" för att "få mat på bordet",

 

Det är inte lönt att inte lära gamla kockar tacka för middagen, och att Per Morberg säljer sin konstnärliga själ till något han egentligen inte vill göra, är förstås hans egen huvudvärk främst.

Men han dumförklarar en miljon tittare samtidigt, och det känns ju rätt oskönt.

Det ÄR manusstyrt och extra mycket så här i uppkoksfasen, innan man har fått någon relation till de tävlande, folkkockarna.

För det är, vad Morberg än tror, amatörerna det handlar om i det här programmet, vanliga svennar som råkar vara ­ovanligt duktiga på att laga mat.

Snart gråts det i såserna, skärs i pekfingar och risottokollapsas igen.

Jag längtar!

Per Morberg får väl hålla för ögonen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag