Malin Roos

Efter primadonnorna - nu kommer bonntölparna

Publicerad

Ronny Jönsson med en linneservett i knät.

Det fattar ju vem som helst att det blir åka av.

Ibland när ungarna trilskas som allra jävligast med overallerna på morgonen, brukar jag tänka på Kjerstin Dellert och Jonas Gardell.

Primadonnorna på slottet, barnrumporna.

När lunchen inte föll fru Dellert om nosen travade hon ut på stan, köpte ett halvt kilo kräftor och ställde sig i en blomsterrabatt och läste Svensk Damtidning (för att hon "älskade att läsa om sig själv").

Jonas Gardell var konstant kränkt och gick runt och kastade fioler och glas, och visade mycket demonstrativt vad han tyckte om "kärringen" Dellert genom att stoppa fingrarna i öronen när hon sjöng.

Haha, drama!

Det var tredje säsongen av "Stjärnorna på slottet" och SVT-succén kändes fortfarande pigg och fräsch.

Nu tuggar vi in på sjunde årgången och det krävs betydligt mer för att tv-tittaren ska bli överraskad.

 

Konkurrensen från program som "Så mycket bättre", "Skavlan", "Hellenius hörna" och allsköns alla tv-soffor, är mastodontartad, och den folkkära kändis som plockar ut en tofs-nyckel till ett gemak på tv-slottet 2012, måste verkligen vara beredd att öppna kranarna på full sprut.

Men, hur många tv-tårar orkar vi?

Det är klart att man vill höra starka personliga historier, men skådespelare är världsmästare på att snörvla på beställning och att höra en efter en tala ut om tonårsfyllor och kärlekslösa uppväxter (allt med en kamera på en meters avstånd) - för att senare på kvällen samlas i en Amarone-doftande gruppkram...

Ibland kan det kännas FÖR regisserat.

Det är därför det känns så skönt att Claes Malmberg och Robert Gustafsson är med.

 

Efter primadonnorna på slottet, nu kommer bonntölparna.

Värstingen Ronny Jönsson från Mölndalsbro möter dansbands-Roland Järverup från Värmland.

Det lovar åtminstone; mindre gråtsoppa, mer flamberad fläskfilé, "saftig, god och dryg".

Kan man få en klunk Klorin till?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag