Galen regndans. På lördagens regndränkta konsert sjöng, nej, vrålade publiken så att Vinga fyra höll på att blåsa omkull. Foto: Anders Ylander
Galen regndans. På lördagens regndränkta konsert sjöng, nej, vrålade publiken så att Vinga fyra höll på att blåsa omkull. Foto: Anders Ylander
Malin Roos

Bruce bjöd på två oförglömliga dagar och nätter

Publicerad

GÖTEBORG. En stekhet afton med känslorna utanpå.

En galen regndans som det kommer att skvätta om lång tid framöver.

Två oförglömliga dagar och nätter som inte kan sammanfattas på annat sätt: magiskt.

Förlåt om jag inte svarar på tilltal i dag.

Jag har inte alls gått och blivit uppnäst efter två Springsteen-konserter på lika många dagar (vilket SKULLE kunna vara fog i och för sig), bara aningen döv.

Hamnade bakom en man på Ullevi i går som skrek mig i örat, i fyra timmar, varenda låttext. Tutti.

Men det var det värt.

För det var en sån kväll bara.

Folk skrek rakt ut, kastade sig i varandras famnar, kysstes.

Dansa med gummistövlar? Ha, nemas problemas! Om fredagen var solig, soulig, varm och innerlig, var lördagen en allsångsfest utan slut.

All respekt för Måns Zelmerlöw, men Lundapaugen ligger lite i lä där, kan jag säga.

När Bruce Springsteen och E-bandet skulle kliva på scen i går, stod spårvagnarna i Göteborg stilla, taket på köp- centrat Nordstan hade regnat sönder och Steve van Zandt twittrade från backstage: "There's something about the thought of fans waiting out in the rain all day that makes us crazy. I feel one for the ages coming on."

Och nog blev det nåt alldeles extra.

Den där klass 1- varningen som utfärdades över Ullevi var ju ingenting - mot Stormen Bruce.

När Springsteen radade upp "River", "Because the night" och "Hungry heart" sjöng publiken på Ullevi med sån kraft att Vinga fyr höll på att blåsa omkull.

Det fanns inga sittplatser på Ullevi den här helgen.

Bara stå.

Och ingen sjöng.

Alla vrålade.

Och Bruce Springsteen, han ville aldrig gå av scen.

Ni vet hur vi brukar malla oss och hålla på, säga att Springsteen, världens bästa liveartist, är särskilt förtjust i Sverige och Ullevi... önsketänk önsketänk, dream om.

Men nu ska ni höra här.

I går träffade jag Danny Clinch, en av världens bästa rockfotografer.

Clinch har varit Springsteens "hovfotograf" sen 1999 och har bland annat plåtat omslagen till The rising, Working on a dream och nya Wrecking ball, och i helgen har han varit med och sett konserterna på Ullevi.

I fredags träffade han Bruce Springsteen direkt när han kom av scen.

- Han såg ut som en man som hade sprungit som en galning på scen i fyra timmar, men som hade haft väldigt kul.

- Han sa att han tyckte att det här var den bästa publiken någonsin. Han uppskattade särskilt hur svenskarna är med på hylllningarna till Clarence Clemons.

Ha!

Nåt att suga på, till nästa gång.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag