Bill och Jennifer, en helt vanlig familj – men med riktiga problem som man kan relatera till. Foto: Tlc / TLCBill och Jennifer, en helt vanlig familj – men med riktiga problem som man kan relatera till. Foto: Tlc / TLC
Bill och Jennifer, en helt vanlig familj – men med riktiga problem som man kan relatera till.  Foto: Tlc / TLC
"The little couple" har gjort succé i USA, nu sänds serien i Kanal 5. Foto: Tlc / TLC"The little couple" har gjort succé i USA, nu sänds serien i Kanal 5. Foto: Tlc / TLC
"The little couple" har gjort succé i USA, nu sänds serien i Kanal 5.  Foto: Tlc / TLC
Malin Collin

Vansinnigt ovanligt att se människor med riktiga problem

Publicerad

Realityserier måste inte vara sega.

Hos den kortväxta familjen är det nämligen full fart.

Realityserier är i regel ganska långtråkiga. Man ska följa med någon glamourös människa så som Hollywood-fruar eller familjen Kardashian på evighetslånga sminksessioner och tjafs över en lunch.

Men sedan finns det små godbitar i tv-tablån som ”The little couple” i Kanal 5.

Serien handlar om paret Bill och Jennifer. Han är affärsman och hon är läkare.

De bor i ett lyxigt hus, kör eleganta bilar och har skaffat två barn.

En pojke och en flicka.

Än så länge låter det som de där privilegierade människorna vi har blivit vana att se.

Den enda skillnaden är att hela familjen är kortare än genomsnittet. Jennifer är 96 och Bill 122 centimeter lång.

 

LÄS MER: Sofia Rågenklint gav geparder p-stav

 

Det är här det blir intressant.

För det första är det vansinnigt ovanligt att se människor med riktiga problem (bortom att man har fel färg på läppstiftet) som lever sina liv.

För det andra är detta par helt fantastiska i tv. I USA har programmet gått i nio säsonger och paret skriver också böcker.

Vi har fått följa med under svåra ryggoperationer, cancerkamper och det underbara i att paret har rest runt jorden två gånger och adopterat två barn som också är födda med samma diagnos som föräldrarna.

Nu är det en glad och livfull småbarnsfamilj som kamerorna får följa. I kvällens avsnitt blir det sushilunch, en resa till New Orleans där akvariet besöks och vardagliga vedermödor som att få in alla barn i bilen.

 

Som i alla realityserier, händer det ganska lite, men ändå känns det som att man blir en betydligt mer vis människa när man har fått titta in denna familjs hem ett slag.

 

LÄS MER: "Saknas gränser för vad man borde utsätta tonåringarna för"

 

Bäst: Roligt att Jureskog jagar ”Världens bästa bästa burgare” i TV3.

Sämst: En sämre realityserie är ”Familjen Kardashian” på Kanal 5.

Webbtv: ”Full Patte” är knasigt, stressigt, galet och roligt. Andra säsongen visas nu och Snubben är tillbaka och läser baksidestexten på en Kerouac-roman. Gillar att de har ett brevmarsvin och skojar med Winnerbäck också. Se på svtplay.se.

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag