Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Malin Collin

Tove Lo får tusentals att känna sig sexiga

Tove Lo uppträdde på Gröna Lund framför 8500 personer.Foto: MATTIAS HANSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ

Tove Lo lyckas få tusentals att känna sig sexiga.

Till och med i dagsljus på ett tivoli.

Den stiliserade vaginan, som Tove Lo har tatuerad på armen, pryder givetvis backdropen.

Vädret är ofattbart varmt, men Tove Lo är ännu hetare. 

KONSERT

Tove Lo

Var: Gröna Lund

Publik: 8500

Vem: Ebba Tove Elsa Nilsson, 30, eller Tove Lo som hon har gjort sig känd som, kommer från Djursholm norr om Stockholm. Hon slog igenom med singeln ”Habits (stay high)” som släpptes 2013. Hon har, innan hon satsade på en solokarriär, arbetat som låtskrivare tillsammans med Max Martin. Hon har vunnit flera grammis, senast i år för årets pop och årets textförfattare, spelat på amerikanska Coachellafestivalen och sommarpratat i P1. 

Vad: Tove Los tredje fullängdsalbum, ”Blue lips (Lady wood phase II), släpptes i november förra året. Den fick fina recensioner och det är först nu som Tove Lo återvänder till Sverige för ett fåtal konserter efter ett antal spelningar utomlands tidigare i år. 

Det är alltid svårt att gå på en scen med beckmörker i bakfickan och vacker kvällssol i ansiktet. Som att ramla ut från en efterfest i gryningen fast tvärtom. 

Lyckligtvis struntar både Tove Lo och fansen längst fram i det.

Det är först i snygga ”Lady Wood” som konserten kommer i gång på allvar. Tove Lo tar sig mellan benen och vekar uppriktigt lycklig över att vara på hemmaplan.

Jag minns hösten 2016 när Tove Lo skapade tittarstorm efter sitt framträdande i familjeprogrammet ”Idol”. Hon hade smekt sig mellan benen mitt i fredagsmyset och det blev för mycket. 

Då hade nog inte ”Idol”-publiken sett spelningar med svenskan som inte sällan visar brösten under sina konserter eller sett videon till ”Disco tits” när hon når sexuell njutning med ett gosedjur mellan benen. 

Med andra ord: Tove Lo är inget för den kyska moralpanikspubliken. 

Ändå står hon på Gröna Lunds scen omgiven av barnfamiljer med sockervadd. 

Men längst fram står tonåringarna – tjejer i korta linnen, långa hår och attityd som gissningsvis kommer från många lyssningar på Tove Los texter. 

Tove Lo är deras idol och har man flera låtar med över 200 miljoner, ja vissa 300 miljoner strömningar, på Spotify, får man inse att även det provokativa är mainstream. 

Men när det efter fyra låtar blir tekniskt problem, blir en redan lite tröga starten en faktum.

Därför blir comebacken på scen desto snyggare med ”Not on drugs” som görs med epileptiska strålkastare, energi och perfekt pophantverk. 

Folkfesten under ”Talking body” är både allsångsfamiljär och sensuell på samma gång, medan ”Cool girl” faller i sexighetsfållan. När kompisarna i Icona Pop gästar i ”Bitches” blir det jubel. Dessa är de självklara höjdpunkterna. 

Tove Lo är spännande, viktig och utmanande. Men ändå saknas den där sista magin som ger en mer bestående upplevelse än en riktigt kul kväll. 

 

LÅTLISTA

”Disco tits”

”shedontknowbutsheknows”

”Lady Wood”

”Influence”

”Say it”

”Not on drugs”

”True disaster”

”Moments”

”Vibes”

”Got love”

”Talking body”

”Keep it simple”

”Thinking bout you”

”WTF love is”

”Cycles”

”Cool girl”

”Flashes”

”Bitches”

”Habits (stay high)”