Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Malin Collin

Kvinnor kan visst vara roliga – utan politik

Tiffany och Bianca Kronlöf håller högt tempo som vanligt. Foto: Meli Petersson Ellafi

Kvinnor kan visst vara roliga.

Men det måste inte bli politisk debatt mitt i allt.

Här kommer "Ladies fight" – ett alternativ till "Ladies night" med bara roliga kvinnor på scen. Det är Ami Hallberg Pauli som ligger bakom idén och hon driver hela föreställningen framåt med sin egensinniga energi och lättsamma humor.

Anna Blomberg gör en bra imitation av Jimmie Åkesson som drar genomtråkiga skämt, medan Melody Farshin skojar om sin familj och framför allt sin mamma. Det slutar med att det enda man vill är att hennes mamma ska komma ut på scenen, för man blir väldigt nyfiken på denna person.

Shanti Rydwall Menon är väldigt härlig och dessutom skicklig på att imitera och gör en rolig version av Maria Montazami.

 

LÄS MER: Springsteen har blivit ett svenskt fenomen

 

Gudrun Schyman är gäst på scenen.

"Du är inte i humorbranschen", säger Ami Hallberg Pauli.

"Säg inte det", svarar Schyman och river ner applåder.

Men problemet blir att det inte är särskilt roligt med politik (hur lättsam Schyman än försöker vara) mitt i en stand up-show. Sedan är det intressant att höra att Gudrun Schyman faktiskt inte alls var feminist i början av sin politiska karriär. Men det samtalet hade jag hellre hört i ett annat sammanhang.

Tiffany och Bianca Kronlöf håller högt tempo som vanligt. De är kända från bland annat knasigt roliga webbtv-serien "Full patte" och fokuserar på feministisk humor, gärna kopplat till sex. Det är lagom kul, men jag tror att deras nummer fungerar mycket bättre om man hade suttit i publiken, än framför tv:n.

"Ladies fight" är välbehövligt i en tid där manliga komiker fortfarande ser sig själva som normen och bra mycket viktigare än sina kvinnliga kolleger.

 

LÄS MER: Fattigdom, tårar och dramatik med tv-barnmorskan

 

Bäst: Sömnlös i Seattle i TV8.

Sämst: CSI: Cyber i Kanal 5.

Webbtv: Idén om att vi människor på jorden bara är sex handslag i från varandra är kanske uttjatad, men det är ändå intressant med dokumentären Six degrees of separation på SVT Play.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!