Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Första housestjärnan med humor

GÖTEBORG. 80-talvideor och ett fejkat (?) tekniskt haveri. Afrojack kan vara den första housestjärnan med humor.

Afrojack

Summerburst, Ullevi, Göteborg

Publik: 30 000.

Vem: Nick van de Wall, 27 år, är en holländsk electro house-producent och dj. Han började dja som tonåring och slog igenom med singeln Take over control med Eva Simons som vokalis. Släppte nyligen samarbetet Hey Mama med Nicki Minaj, Bebe Rexha och David Guetta.

Vad: Första stoppet i på Afrojacks lilla sverigeturné. I kväll spelar han på Brännbollsyran i Umeå.

Det råder inte Ibiza-stämning, luften är bister i som en höstkväll. Men EDM-festivalen har tagit staden i besittning. På Centralstationen kan man gå in i en House station en glasbur som simulerar konfettiregn. På Ullevi slösar holländske producenten och dj:en Afrojack sina laserstrålar i dagsljuset. Han inleder med stökig remix av hitsingeln Ten feet tall, som förvisso inte nått höga listplaceringar i Sverige. Men får 20 000 festfolk att studsa. Visuals visas på fem feta skärmar och är en lyxig hyllning till 80-talet. Grabbiga lyricvideor med Miami Vice/Transformers-tema. I sammelsurium av 90-00-10-talsmusik hörs Justice, M.I.A och Galantis.

Martin Garrix-samarbetet Turn up the speakers bygger på störiga ljud som upprepas tills de rinner ihop till en loopad rundgång. I de mest intensiva sektionerna är basen fysiskt påträngande på ett hypnotiserande sätt. Det hårdaste och bästa holländaren har.

Sen släcks skärmarna, musiken försvinner och dj:n greppar micken med ett Skämtar ni med mig???.

När maskineriet sakta dras i gång igen, nästan mekaniskt, är det svårt att veta om brytet är ett självironiskt. Hoppas.