Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Nunstedt

Nunstedt: Molly Sandén är jättejagad

Foto: Sven Lindwall
Foto: Sven Lindwall

GÄVLE. You men visst innehåller vinterns sista delfinal en riktig killer girl.

Fast det är inte Linda Bengtzing som har täten i kväll, det är Molly Sandén.

En liten parentes bara: (hon är jättejagad nu, storfavoriten).

Alla älskar en comeback, men sannolikheten att det är Linda Bengtzings "Killer girl" som blir överöst med folkets kärlek den här veckan uppskattar jag som... minimal.

Det är ett annat bidrag som åkt åttor runt konkurrenterna medan nedräkningen till årets sista delfinal tickat ned i Gavlerinken.

Molly Sandén är tillbaka med en Loreenliknande electroballad där pojkvännen Danny Saucedo - som i onsdags fick ta emot en Grammis från Dolly Style (!) för Årets låt (!!) - finns bland låtskrivarna.

"Youniverse" signalerar Mollys första Melodifestival sedan "Why am I crying" 2012. Den gången var hon tonåring. Slutade femma i finalen en bra bit efter den vinterns suveräna toppduo Danny (!) och Loreen (!!).

Den här gången är Molly 23 år och favorittippad till slutsegern. Sedan i höstas.

Baserat på vad då, kanske vän av ordning undrar. Molly har inte direkt ägt listorna sedan det begav sig. Det är ingen diss, men de singelhits hon gett ut sedan förra schlageräventyret ("Freak" 2014, "Phoenix" 2015) motiverar i sig inte de låga segeroddsen.

Kanske är det bara så att stjärnorna står rätt den här gången. Kanske går det hitta en förklaring i den förhållandevis tunna konkurrensen. Kanske har folk bara fått för sig nåt.

 

Efter gårdagens publika genrep är frågan om Molly Sandén kan utnyttja sin pole position.

Förutsättningarna uppskattar jag som... hyfsade.

Medan Linda Bengtzing sjunger "Va en gentleman, dissa Instagram" så kan man exempelvis konstatera att hon har 17 500 följare. Molly har 556 000. Den här gången kan man även översätta avståndet till styrkeförhållandet mellan Lindas och Mollys låtar.

"Youniverse" är ett, ungefär, 31 gånger starkare bidrag.

Låten är en påstridig påminnelse om hennes sångröst (jämför gärna sånginsatsen med kvällens andra Molly, hon från "Dollyville"), och borde rimligen sopa banan med det mesta på vägen till Friends.

Balladen känns lika given i final som Oscar Zias "Human" och, eh, just det: som Isas "I will wait".

 

Ännu mer än alla älskar en comeback, älskar ju alla en underdog.

"Youniverse" är heller inte den självklara publikfriaren. När Panetoz skuttar ut i publikhavet flåsar de Molly i nacken. Går Frans valpiga radiopop genom rutan tornar både floppar och skrällar upp sig i horisonten. Addera lite hårdrock. Och så vidare.

Håller Molly undan?

Kan faktiskt bli rafflande.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!