Eric Saade. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLAEric Saade. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLA
Eric Saade. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLA
Expressens Anders Nunstedt. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGExpressens Anders Nunstedt. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Expressens Anders Nunstedt. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Anders Nunstedt

Eric Saade mobbad och utfryst

Publicerad

Det är inte lätt att bygga ett helt program på en artist som bara har gett ut ett enda album.

Inte så lätt för popstjärnor att laga lasagne heller.

Men tuffast är det för Eric Saade - mobbad och ignorerad för tredje avsnittet i rad.

Njae.

Efter att "Så mycket bättre" sprattlat till rejält under Moneybrothers dag var det som att underhållningen gick och la sig i hängmattan och somnade om när det blev dags för Sabina Ddumba.

Ironiskt nog inleddes programmet med en sömndrucken samling artister.

Sabina Ddumba startade ju sin dag genom att "väcka" kollegerna med att spela skivor, och på ett sätt var det dagens höjdpunkt.

Nivån på skådespeleriet när artisterna låtsades slå upp ögonen och yrvaket förvånat hörde Michael Jackson spelas på högsta volym i huset var faktiskt sensationellt låg.

Musikaliskt sett var det väl.., hyfsat.

Tolkarna gjorde ungefär vad man kan kräva med det begränsade urvalet.

Kikki valde countryspåret, och landade äntligen rätt.

Eric Saade gjorde nog sin bästa insats hittills, när han översatte "Want" till svenska.

Men otacksamhet är världens lön.

Han fick ännu en gång finna sig i att vara utfyllnad. Den duschande mellotönten som ingen vill bonda för mycket med, kanske med hänsyn till sitt eget varumärke. Kanske helt omedvetet.

 

Redan i det sömniga premiäravsnittet var det tydligt. Saade försökte desperat ta sig in i samtalen, men blev varken insläppt av artisterna eller personalen i TV4:s klipprum.

I det andra avsnittet var utfrysningen brutal, när Moneybrother frågade om någon ville hänga på och surfa efter den dagens aktivitet - och Saade snabbt sträckte upp handen.

Den utflykten slutade med att han fick följa med och SE PÅ när Moneybrother vågsurfade.

Ensam på stranden kämpade Saade för att hålla skenet uppe - men såg olyckligt mobbad ut samtidigt som hans äldre kollega var ballast i gänget.

Den här veckan blev knappast någon revansch.

Först gjorde Eric Saade segertecknet när det stod klart att en matlagningstävling var dagens aktivitet.

Sen gick allt åt helvete igen.

Saade hade dessvärre inte en susning om hur man fixar ihop en lasagne. För en gångs skull fick han synas i rutan, men mest så att produktionen kunde peka finger på ufot via nervösa repliker som "jag är jättestressad” och "jag är helt lost”. 

Jo, det framgick.

Sedan Eric Saade fått avsluta dagen med sin tolkning sökte han ängsligt bekräftelse runt middagsbordet. Han fick ett gäng artigheter tillbaka.

I nästa avsnitt är Saade själv huvudperson. Frågan är om tittarna bryr sig om hans sociala öde, men jag har en känsla av att det kan bli jobbigt. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag