Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Nunstedt

Eric Saade mobbad och utfryst

Eric Saade.Foto: PATRIK ÖSTERBERG / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ PATRIK C ÖSTERBERG / IBL / IBLA
Expressens Anders Nunstedt.Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Det är inte lätt att bygga ett helt program på en artist som bara har gett ut ett enda album.

Inte så lätt för popstjärnor att laga lasagne heller.

Men tuffast är det för Eric Saade - mobbad och ignorerad för tredje avsnittet i rad.

Njae.

Efter att "Så mycket bättre" sprattlat till rejält under Moneybrothers dag var det som att underhållningen gick och la sig i hängmattan och somnade om när det blev dags för Sabina Ddumba.

Ironiskt nog inleddes programmet med en sömndrucken samling artister.

Sabina Ddumba startade ju sin dag genom att "väcka" kollegerna med att spela skivor, och på ett sätt var det dagens höjdpunkt.

Nivån på skådespeleriet när artisterna låtsades slå upp ögonen och yrvaket förvånat hörde Michael Jackson spelas på högsta volym i huset var faktiskt sensationellt låg.

Musikaliskt sett var det väl.., hyfsat.

Tolkarna gjorde ungefär vad man kan kräva med det begränsade urvalet.

Kikki valde countryspåret, och landade äntligen rätt.

Eric Saade gjorde nog sin bästa insats hittills, när han översatte "Want" till svenska.

Men otacksamhet är världens lön.

Han fick ännu en gång finna sig i att vara utfyllnad. Den duschande mellotönten som ingen vill bonda för mycket med, kanske med hänsyn till sitt eget varumärke. Kanske helt omedvetet.

 

Redan i det sömniga premiäravsnittet var det tydligt. Saade försökte desperat ta sig in i samtalen, men blev varken insläppt av artisterna eller personalen i TV4:s klipprum.

I det andra avsnittet var utfrysningen brutal, när Moneybrother frågade om någon ville hänga på och surfa efter den dagens aktivitet - och Saade snabbt sträckte upp handen.

Den utflykten slutade med att han fick följa med och SE PÅ när Moneybrother vågsurfade.

Ensam på stranden kämpade Saade för att hålla skenet uppe - men såg olyckligt mobbad ut samtidigt som hans äldre kollega var ballast i gänget.

Den här veckan blev knappast någon revansch.

Först gjorde Eric Saade segertecknet när det stod klart att en matlagningstävling var dagens aktivitet.

Sen gick allt åt helvete igen.

Saade hade dessvärre inte en susning om hur man fixar ihop en lasagne. För en gångs skull fick han synas i rutan, men mest så att produktionen kunde peka finger på ufot via nervösa repliker som "jag är jättestressad” och "jag är helt lost”. 

Jo, det framgick.

Sedan Eric Saade fått avsluta dagen med sin tolkning sökte han ängsligt bekräftelse runt middagsbordet. Han fick ett gäng artigheter tillbaka.

I nästa avsnitt är Saade själv huvudperson. Frågan är om tittarna bryr sig om hans sociala öde, men jag har en känsla av att det kan bli jobbigt.