Anders Nunstedt

Det är så ovärdigt – varför visas det ens?

Vuxna människor som kallar varandra för pajasar, beter sig som dårar och framställs som idioter.

Den nya säsongen av "Farmen" är tv-underhållning i sin mest cyniska form.

Vinterns i särklass dummaste tv.

I veckan släppte Justin Timberlake sin uppmärksammade postapokalyptiska video "Supplies".

Blir man nyfiken på hur själva apokalypsen ser ut, sänds den i TV4 fem dagar i veckan. Under den bekanta titeln "Farmen".

Om castarnas uppdrag har varit att hitta de mest inkompatibla deltagarna som går att uppbåda har de gjort ett strålande jobb.

Om producenternas tanke är att stämpla de intet ont deltagarna som korkade byfånar är de redan i mål.

Realityshowerna har eventuellt kört om som seriekoncept, men de traditionella dokusåporna lever i allra högsta grad. "Farmen", som TV4 rullade ut förra veckan, lockar ungefär 800 000 tittare per avsnitt.

800 000 stackare.

Säg den dokusåpa som inte är rollsatt, regisserad och klippt för att uppnå största möjliga effekt, men i fallet "Farmen" är cynismen ändå anmärkningsvärd.

En deltagare (Louise) blev nyligen hemskickad då hon attackerat en annan (Kirsi) med en skål gröt. Hennes sista replik när hon lämnade programmet var "Jag hoppas Kirsi brinner i helvetet".

Det är på den nivån. Ett urspårat vuxendagis där folk beter sig som idioter. Deltagarna framstår som skitsnackare, lögnare och maskare.

Snarstuckna skvallerbyttor och ränksmidande bondlurkar med taskigt språkbruk.

Som "jiddret" mellan "JP" och Gustav.

JP ansåg att Gustav var efterbliven. Då svarade Gustav med att JP var en pajas, vilket fick JP att springa omkring och säga till alla som orkade lyssna att det var "jävligt fittig stil".

Veckans storbonde Stella fick kliva in och ge ett gott råd. "Det är inte lönt att blanda sig med psykopater".

Jo, det är på den nivån.

Ovanpå allt detta larv ska man behöva stå ut med en till synes uppgiven Paolo Roberto, som programleder sörjan med ett avmätt allvar.

Det är så ovärdigt att man undrar varför det ens sänds. Finns det verkligen annonsörer som vill förknippas med de korkade förskoleintrigerna i "Farmen"? 

Jag vet att svaret är ja, så frågan bör kanske ställas om. Anser de att deras reklampengar är en god placering?

Till JP:s försvar ska åtminstone sägas att han var något på spåren när han konstaterade att "allt här inne är piss" i ett av veckans avsnitt.

Antagonisten Gustav sammanfattade årets säsong i samma stil, när han vid ett tillfälle klev in köket och surt muttrade att det "luktade så mycket bajs".

- Det är så mycket skitsnack.

Som man sår får man skörda, liksom.

"Farmen" är skräp-tv som borde skickas till dokusåpornas soptipp.