Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUNDFoto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
 Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND
Anders Nunstedt

Books beslut är obegripligt – nu är det över för alltid

Publicerad

Anna Book vann "Biggest loser".

Men nu då?

Vad i hela friden ska hon göra nu?

Inte för att karriären varit spikrak sedan genombrottet med "ABC", dängan som slutade femma i "Melodifestivalen" 1986, men ändå.

När Anna Book tackade ja till att medverka i "Biggest loser VIP" tackade hon sannolikt även nej till en fortsättning som melloartist.

Att delta i en dokusåpa för kändisar är ett vanskligt karriärdrag.

Se bara på britternas "Celebrity Big Brother", där uppmärksamhetstörstande föredettingar samlats i säsong efter säsong i jakt på en ny karriär.

Gemensamt för artister som Peter André, Goldie, La Toya Jackson, Samantha Fox och Basshunter är att karriärerna inte direkt peakat efter deras deltagande i BB-huset.

Anna Book tackade hur som helst ja ändå, och har under vägen fram till sin triumf besegrat bland andra Camilla Henemark och Runar Sögaard i konsten att äta rätt och motionera mera.

Under resans gång har hon synts överallt, hela tiden. Smalare än någonsin, och med tänder numera så vita att man riskerar att bli snöblind om man råkar titta för länge på hennes leende.

Hon har maximerat tv-tiden på ett imponerande sätt. Avslöjat pikanta detaljer om sitt sexliv, berättat om sina sjukdomssymptom och sina ekonomiska problem.

Och när den cyniska tv-såpan äntligen går i mål, vill man helst inte se henne i en enda tävling till.

Ironiskt nog har den tv-sända dietkampen gjort att man blivit proppmätt på Book.

Anna Book upptäcktes via det gubbsjuka barnprogrammet "Solstollarna" och blev schlagerstjärna över en natt. Ett tag på 80-talet var hon så het att Per Gessle och Marie Fredriksson skrev låtar till henne. 

Sedan har väl karriären gått både upp och ner. Sångerskan har inte direkt öst ur sig hits. Det har gått tio år sedan det senaste albumet, det hopplöst hurtiga "Samba Sambero". Ändå har hon aldrig riktigt försvunnit från tv-rutan eller skvallerspalterna.

Senaste försöket till en musikalisk comeback skedde i maskopi med Camilla Läckberg, låten "Himmel för två" diskades 48 timmar innan den skulle tävla i Melodifestivalen 2016 (melodin hade redan tävlat i Moldaviens Eurovision-uttagning) och tårarna som följde det debaclet hotade att svämma över centrala Göteborg.

Redan då var det svårt att se en värdig fortsättning för hennes musikkarriär. Efter det obegripliga deltagandet i "Biggest loser VIP" verkar det i princip omöjligt.

Anna Book har vunnit en kändissåpa, men hon kommer aldrig att ta hem mello.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag