Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Nunstedt

Benjamin bjöd in mamma Pernilla – det kan vara slutet

Benjamin Ingrossos – en av förhandsfavoriterna inför finalen av Melodifestivalen 2018. Foto: OLLE SPORRONG
Mamma Pernilla Wahlgren kan bli sonens fall, menar Anders Nunstedt. Foto: IBL
Benjamin Ingrosso tillsammans med systern Bianca och mamman Pernilla. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Benjamin Ingrosso fortsätter att leverera på melloscenen.

Men det finns ett tydligt orosmoment inför finalen, något som kan rasera hans värld.

Wahlgrens värld.

Tio år gammal låg Benjamin Wahlgren tvåa på den svenska singellistan, gästade Allsång på Skansen och turnerade med Diggiloo.

En räkmacka som serverades charmtrollet på silverbricka tack vare hans efternamn, eller ett uppenbart bevis på hans talang?

2014 vann Benjamin Wahlgren "Let’s dance", påhejad av hela kändisklanen. I samma veva meddelade han att han tänkte byta efternamn.

- När jag var liten var det bättre att heta Wahlgren. Då visste folk lite vem man var, de kunde relatera till familjen. Men i dag är det kanske bättre att heta Ingrosso eftersom Swedish House Mafia är så stora, sa Benjamin uppriktigt till Expressen under danstävlingen.

 

LÄS MER: Melodifestivalen är barnsligare än någonsin – det är uppenbart 

 

Benjamin planerade redan för sin artistkarriär, och hade givetvis världsberömda kusin-dj:n Sebastian Ingrosso i tankarna. Ett aningen coolare namn att namndroppa på en låtskrivarcamp i Los Angeles än mamma Pernilla Wahlgren.

Man kan ha synpunkter på den cyniska strategin, men samtidigt var det smart.

Bilden av gullplutten som turnerade med sin mamma och som vann Lilla Melodifestivalen med samma breda smajl bleknade snabbare än Anna Books tänder.

När Benjamin Ingrosso klev in i Melodifestivalen i fjol med "Good lovin’" var det med en annan pondus, och en ny mognare stil. Även om han bara var 19 då.

Men de är en tajt kändisfamilj, Wahlgrens.

Som en annan "italienare", Michael Corleone, uttryckte det: "just when I thought I was out, they pull me back in". 

På sistone har Benjamin mer liknat sin karaktär i dokusåpan "Wahlgrens värld" än artisten Benjamin Ingrosso. I första säsongen syntes han knappt till. I andra säsongen bad han sin mamma att raka hans håriga, eh.., rumpa (det gjorde mamma).

Jag har inte sett många minuter av den aktuella, tredje, säsongen. Men jag har sett Benjamin försöka sätta ihop en utegrill (det gick inte bra), Kardashians-skrika på Pernilla i en husbil (skämskudde på det) samt starta diverse sandlådebråk med syrran Bianca (väx upp...).

Strategiskt?

Nåja.

 

LÄS MER: Kritiken är löjlig – låter som dåliga förlorare 

 

Risken är att "Wahlgrens värld" - tv-serien, och allt brus runt omkring i form av Instagramtjafs och skvallerartiklar - gör att schlagerpubliken inte ser artisten Benjamin Ingrosso för all kändisskog. Dessutom kan det fälla honom att en del stör sig på hans nedärvda stjärntrampolin, som gjort att han kan dyka ner i det ena VIP-rummet efter det andra.

Det vore i så fall synd på en fin vinnarlåt.

När finalartisterna klev in i Friends för sina första rep under torsdagen var det två artister som imponerade. Som faktiskt var i en klass för sig.

Benjamin Ingrosso och Felix Sandman.

Den sistnämnda har noll och inget kändisbagage med sig upp på scenen.

Kanske kan det göra det lättare för honom att få plats på Eurovisionflighten till Lissabon.