Anders Nunstedt. Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSENAnders Nunstedt. Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN
Anders Nunstedt. Foto: JOHAN JEPPSSON / JOHAN JEPPSSON EXPRESSEN
Anders Bagge. Foto: OLLE SPORRONGAnders Bagge. Foto: OLLE SPORRONG
Anders Bagge. Foto: OLLE SPORRONG
Anders Nunstedt

Bagge får 1,5 miljoner av TV4 – men hans agerande är ORIMLIGT

Publicerad

"Idol" är tv-programmet som ska göra stjärnor av talanger.

Men talangerna får klent med hjälp av juryn.

Den här kvällen fick till exempel Idol-Kevin ta med sig visdomsorden "Vad gör det om man sjunger lite skakigt när man har pyjamas på sig?".

Orimligt klent, Bagge.

Enligt en granskning som Aftonbladet gjorde i höstas tjänar personerna i "Idol"-juryn mellan en och en och en halv miljon kronor för sitt uppdrag.

Bäst betalt får Anders Bagge, som varit med i rekordmånga säsonger; åtta.

1,5 miljon låter mycket, fast sett till pengarna i tv-branschen är ersättningen samtidigt rimlig.

Om juryn bara levererar.

"Rollen här i juryn är att hjälpa", som Nikki sa i tv under kvällen.

Vilket de tyvärr gör allt för sällan.

När Kevin O missade det mesta i sitt framträdande recenserade Anders Bagge, lite chansartat; "Vad gör det om man sjunger lite skakigt när man har pyjamas på sig? Jag har en exakt likadan! Det var lite surt på vissa ställen men du ska tacka herren för att du fått den här guldstrupen."

Tjenare.

Trots att favoriten Chris Kläfford tog i alldeles för mycket från rock’n’roll-tårna var Bagges analys "Jag är helt förstummad. Jag satt med öppen mun. Det här är världsklass, världsklass, världsklass."

Ehum.

Om Jemima Hicintuka: "Du bjuder på show igen. Din stajling är hur bra som helst. Dina moves skulle man kunna dö för."

Lika konstruktivt och genomtänkt som en publikskylt med texten "Team Jocke" på.

Om Gabriel, som svajade mer än palmerna i Florida när orkanen Irma slog till, i sitt nummer:

- Oj, oj oj, Gabriel. Du är fruktansvärt övertygande när du sjunger. Det här är så bra som det är möjligt. Om man ska komma med lite kritik, och det här är ingen kritik eftersom du har varit sjuk, känner man att du är lite loj och lite tyst. Och du ska gå vidare annars ska jag sluta i "Idol"!

God afton, yxskaft.

Dessutom, när Olivia sjungit "The power of love", skryter Bagge lite om att han jobbat med Celine Dion "ett gäng gånger" och berättar hur skicklig hon är. Sedan kommer, faktiskt, en försiktig vägvisning:

- Jag tror kanske att du skulle välja någon annan mark att beträda en Celine Dion-mark.

Det känns diffust? Ovidkommande? Det känns som att han inte riktigt har koll på att det var Jennifer Rush som gav ut den låten, långt innan Celine Dion gjorde en cover.

För att citera Kishti Tomitas klassiska utbrott från 2004:

Det är ORIMLIGT!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag