Anders Nunstedt

Musikåret 2011 kan bli superbra

Publicerad
Uppdaterad
Lady Gaga, Coldplay, U2 och Madonna.
Det är några av stjärnorna som kan göra att musikåret 2011 blir super.
Avslutningen på fjolåret var ovanligt fridfull. Michael Jacksons postuma album kom som planerat, i övrigt var det inga av de stora namnen som märktes i den hektiska julhandeln.
Nästa år kommer det definitivt att bli ändring. Om stjärnorna håller vad de lovat kommer julafton inte bara i december nästa år, utan lite då och då.
Den Svenska Supercomebacken stavas förstås Roxette. I februari kommer Per Gessles och Marie Fredrikssons första studioalbum på tio år.
Men blir det den Stora Svenska Skivan 2011?
Tveksamt. Redan under första halvåret väntas ju nya album från bland annat Kleerups Me And My Army, Lykke Li, Niclas Frisk, Agnes och September.
Internationellt ser det också spännande ut. Ta White Lies, Glasvegas, Strokes, Fleet Foxes och Franz Ferdinand som små exempel.
Eller det, på papperet, oerhörda samarbetet mellan Kanye West och Jay-Z. Och - förstås - senaste superstjärnan Lady Gaga.
Liveåret är en annan femma.
Iron Maiden är givetvis sommarens stora åkattraktion på förhand, men The Arks avskedsturné, Robyns fortsättning och Håkan Hellströms avancerade planer på att turnera i vinter, vår och sommar kommer att vara stekheta alternativ.
I dag listar vi drygt hundra album och femtio konserter. Det kommer givetvis bli betydligt fler under 2011.
Med lite tur kan det till och med bli super.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag