Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Varierad kväll, det måste man säga

Sanna Nielsen i tisdagens Allsång på Skansen.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sanna Nielsen i tisdagens Allsång på Skansen.
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Sanna Nielsen jobbar hårt för att få fart på allsången. 

Det är dragspel, dans och mycket hundar.

Varierad kväll, det måste man säga. Extra allt, från ”Guld och gröna skogar” till äldreboendet i Bromölla. Sanna Nielsen är inblandad i det mesta.

Alla på scenen verkar ha fått order av någon överhettad regissör att spela med, sjunga med, anstränga sig för att det ska bli roligare än det är.

Allsång med ett utrymt Skansen har i alla fall gett en sak. Högt tempo. Sekunder räknas, korta snabba prat, på med nästa låt.  

Bandet är med och leker, artister studsar ut och in, allsånger dundrar igång och Duo-appen fladdrar i kanten.

Sanna Nielsen klarar det höga tempot utmärkt, men kommer mer till sin rätt när hon får göra egna nummer. Som att sjunga och spela dragspel i en sorts rysk version av sin hit ”Undo” och dansa med akrobatiska kosacker. 

Det är en udda idé att koppla upp Pernilla Månsson Colt från ”Trädgårdstider”, som får prata potatis och andra odlingsråd. Kunde blivit hur trist som helst, men det blir underhållande.

Darin och hans stämningsfulla ”En säng av rosor” till cello och gitarr är njutbart. Det är också festligt att se honom dansa på Skansen för 15 år sedan.

Bäst är Nisse Hellberg i en svängig låt med lekfull text, ”Vilken tur att vädret finns”. Förvånande att Nisse Hellberg aldrig varit med på Skansen under en 40-årig karriär. 

Nisse har även gjort något eget av sin allsång och trycker i väg en rockig ”Sån´t är livet”. Kvällens tyngsta inslag.

Den som såg ”Lotta på Liseberg” måndag kväll fick också höra ”Sån’t är livet” men i en utslätad, färglös version.

Det var lite Skansen på Liseberg, där Anders Lundin var gäst och låtsades leda allsång med parkens fantasidjur i duggregn. Inte så kul.

Bäst på Liseberg var också en veteran, Kayo, med kraftfull röst i ett pumpande discomedley. Inte illa.

Hundar verkar gilla ”Allsång på Skansen” och kopplar gärna upp sig med Duo-appen för att sjunga. En hund ylar i ”Jag kommer”, en annan gungar med i ”I natt jag drömde” och i ”Alla flickor” ser man både en hund och en grön ko.

Den där Duo-appen är ändå fantastisk.

Programledaren Sanna Nielsen berättar om hela tisdagen – även det tittarna inte får se.
Inför tredje veckan av SVT:s "Allsång på Skansen" har Sanna Nielsen planerat något extra.