Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Vad håller Agneta Sjödin på med?

Största händelserna i nöjesvärlden.
Agneta Sjödin i ”Över Atlanten”.Foto: KANAL 5 OCH DPLAY
”Playa del Sol”-gänget är tillbaka i rutan.Foto: LINUS HALLSENIUS / A PORTION OF THIS DOCUMENT CONTAINS CONTENT THAT I

Viktor Frisk är sjuk.

Simhopparen Anna Lindberg ser ut som ett magplask.

Skidhjälten Thomas Wassberg kräks över babords reling.

Och då undrar man vad Agneta Sjödin håller på med under däck?

Sex kändisar seglar ”Över Atlanten”. Redan när skepparen går igenom säkerhet och sjövett börjar de blekna.

Sakta inser de allvaret. Detta är inte låtsasäventyr som ”Fångarna på fortet”, där man hoppar, springer, gissar gåtor och sedan åker till hotellet och tar en drink.

Detta är hårt jobb i farlig miljö under flera veckor, där alla sover i fyratimmarspass. 

Redan första dygnet slår sjösjukan till. Mästerkocken-juryns Markus Aujalay försöker medtagen stå upp och behålla maten i magen. Komikern Peter Magnusson ser inte så rolig ut. De andra är apatiska vrak.

Bara en klarar sig. Agneta Sjödin vinglar pigg och glad omkring i sjögång. Men varför ska hon ner i kabyssen och försöka laga mat? Gänget på däck vill inte ha något att äta.

För den som är trött på käcka kändisar som visar upp sig i olika realityserier, så är nog reprisen på premiäravsnittet en stunds skadeglädje.

Peter Settmans Playa del Sol är tillbaka

”Över Atlanten” inleder i Kanal 5:s söndagspaket. Direkt efter blir det ”Playa del Sol”, charterkomedi på Kanarieöarna. Jo, den gick ett par säsonger för tio år sedan, skapad av Peter Settman, som nu låter den återuppstå i annan kanal. 

Det nya greppet är att låta handlingen fortsätta tio år senare. Hopplöse Mårten är fortfarande platschef på Playa del Sol och inget har hänt. 

Problemet är att inget har hänt med manusförfattarna heller på tio år. Skådespelarna kämpar med ihåligt manus. 

Cecilia Forss spelar den vulgärsexiga reseledaren Louise, som på dalmål delar med sig av sina livserfarenheter. Hon är lite rolig.

”Alla mot alla” är tredje delen i femmans söndagsnöje. Filip & Fredriks fräcka frågesport, veckans fyra avsnitt i repris, och det är mycket underhållande. 

Om ni inte orkar sitta uppe fyra timmar, så titta i alla fall på första delen med det förvirrade kändislaget Cecilia Frode och Janne Josefsson. 

Deras snurriga resonemang, funderingar och replikskiften blir en sorts absurd komisk teater.