"Tommy Nilssons frisyr hade väl egen loge", skriver Anders Björkman.
"Tommy Nilssons frisyr hade väl egen loge", skriver Anders Björkman.
Anders Björkman

Tommy Nilssons frisyr hade väl egen loge

Publicerad

Badrock tillhör 80-talet och det syns. Axelvaddar och stort hår.

Tommy Nilssons frisyr hade väl egen loge.

Björn Skifs, 70, förra lördagen och Skifs Badrock, 30, denna vecka. Mycket musik, bra artister, roliga minnen och en hel del nostalgi. Inte minst i hår och kläder.

Björn Skifs skapade Badrock 1986. Samlade ett gäng på Öland,  repeterade i två dagar och det finns bilder där de sitter och spelar i en trädgård. En dryg vecka i Borgholms slottsruin. Stor succé och det blev sex år till med premiär i Borgholm och allt mer omfattande turnéer.

2016, 30 år senare, samlade Skifs sina "stammisar", de som varit med flera år. Tommy Nilsson, Mats Ronander, Sanne Salomonsen, Lisa Nilsson och som varje år förr en rookie, Nina Söderquist med stor rockröst.

 

Sådana här minnesfilmer kan bli rätt trista. Det låter gammalt och det blir tillgjorda intervjuer. Men här varvas gammalt och nytt kors och tvärs. 

Ibland hoppar man 30 år mitt i en låt och det är samma artist som sjunger. Kul grepp.

Artisterna minns de härliga somrarna och alla talar om "familjen", som alla tillhörde, artister, musiker, tekniker, scenjobbare.

Skifs pratar om förr.

– Lisa var så ung. Hon var rätt vild, var uppe rätt sent..., minns farbror Björn om Lisa Nilsson.

 

Vilda Lisa, med flygande hår och miner i alla kameror, minns att hon lärde sig vad "ensemble" betydde. Här var alla lika, ingen konkurrens på scen, här körade man åt varandra.

En sak jag inte visste är att Roxette debuterade i Badrock. Marie Fredriksson och Per Gessle var båda med 1987 och Skifs presenterade på scenen ”en konstellation som kallar sig Roxette”.

Trettio år senare minns Marie Fredriksson hur nervös hon var när de skulle göra  "Like lovers do".

– Jag blundade och sjöng av bara helvete.

Bästa numret från förr? Lena Philipsson och Marie Bergman som 1989 möttes i duellen "Enough is enough". Vilket tryck.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag