Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Tittarna var arga – SVT hade faktiskt fel

Friidrottarna kämpade som galningar, hade ledningen, men åkte ut.

Kraft och snabbhet, men ingen taktik.

Förra veckan avbröts Nattduellen. Tittarna var upprörda och SVT motiverade med att de ville ha spänning kvar till veckans kvalomgång.

Där hade SVT fel. Kvalavsnittet mellan tvåorna var ett av säsongens bästa. Friidrottarna, som vunnit Nattduellen, mötte de avslappnade bollspelarna i tre grenar.

Timglaset, som gick ut på att springa och hämta vatten till en läckande behållare, var friidrottarna säkra på. Men motståndarna delade upp momenten och snabbast sprang fotbollsspelaren Jesper Blomqvist.

Precisionen, träffa med boll, spjut, pilbåge, startade bollspelarna med nollor, inte ens handbollsstjärnan Magnus Wislander fick i bollen. Men de var obekymrade jämfört med sammanbitna friidrottare. Och i sista försöket satte Blomqvist spjutet och Kennet Andersson träffade med pilen. 

 

LÄS MER: SVT avbröt tävlingen –  grep in efter fuskbråket 

 

Medan kvallagen förberedde sig för tredje grenen anlände de två klara  semifinallagen. Skidlaget med sitt ankare Pernilla Wiberg och skridskolaget med lurige Peter Forsberg. Underhållande psyksnack.

Stafetthinderbana var avgörande kvalgren. Klättra. hoppa, krypa, bära, knyta upp. När båda lagen i förväg granskade hindren insåg bollspelarna det som bokstavligen var knuten. 

För att lossa tre vikter behövde man inte snurra upp tre tvinnade rep. Det räckte att lossa fästet en gång får att kunna ta varje vikt.

Friidrottare gick i kapp och förbi sin motståndare på varje sträcka men satt sedan och plockade med repstumpar. 

Bittre längdhopparen Mattias Sunneborn protesterade och tvingade tävlingsteamet att se på inspelningen, kolla vilka förutsättningar som getts och att bollspelarna inte gjort något fel.

Felet, det var att friidrottarna saknade strategi. 

Precis som de gjort tidigare. Minns när de skulle lägga ihop siffror och alla tre räknade var för sig.

Taktik ingår i all idrott.

Nu blir det tre roliga lag i semifinalen. 

Starka skidlaget, smarta skridskolaget och de glada lirarna.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!