Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Till och med Jonatan Unge skärpte sig i ”hatmatchen”

Unges utspel i ”På spåret”: ”Ett fruktansvärt hatmöte”

Vilken semifinal! 

Spännande hela vägen och avgörandet först på upploppet.

Två topplag i en hatmatch.

Det började med ordväxling mellan lagen. Det är så man gör för att få motståndarna ur balans. Typisk hatmatch.

Det blev också säsongens jämnaste match i säsongens svåraste omgång. Båda lagen följdes åt hela vägen, ledningen växlade och skillnaden var aldrig mer än ett par poäng. 

Och så avgörandet på allra sista frågan. Det har vi inte upplevt i år.

Josefin Johansson & Johar Bendjelloul, hon komiker och programledare, han DN-journalist, kom till semifinalen genom att klart vinna grupp 1.

Cecilia Hagen & Jonatan Unge, hon Expressen-kolumnist, han komiker, var tvåa i grupp 1 och tog sig via kvartsfinal till  semifinalen.

Båda lagen kommer alltså från samma grupp och har mötts tidigare. Det var också en bra match, där Hagen & son hängde med, men där Josefin &  Johar vann.

Första resan till Denver, USA. Här var lagen ute och snurrade i världen tills ledtråden om Foppas tröja fick båda att dra i samma sekund. Unges ryck var tiondelen före.

Andra resan till Asunción, Paraguay. Säsongens svåraste resa, ansåg Kristian Luuk. Men det visste inte lagen. Johar blixtryckte på tio och Cecilia direkt efter. Ledtråden var Jungfru Marias himmelsfärd och Asunción betyder uppstigning på spanska.

Tredje resan till Uppsala. Även där var lagen ute och reste, tänkte både på Norrland och Norge, men Gullan från Arkadien, en skönhet i Pelle Svanslös, hjälpte Cecilia att hitta rätt.

Semifinalen avgjordes på musikfrågan och där visade Josefin & Johar, som många gånger tidigare, kunskap i ämnet. De gick om Hagen & son på mållinjen och vann med en ynka poäng, 35-34.

Spännande och underhållande match, där till och med Jonatan Unge, som jag tidigare beskrivit som en rastlöst snurrande nioåring i buren, stramade till kroppsspråket.

Fast det var förstås Unge som i början drog igång hatmatchen, när han påstod att mamma Cecilia hade kallats vampyr av motståndarna.

Josefin & Johar går nu till final. Vilket lag de möter avgörs i semifinal 2 nästa vecka: 

Parisa Amiri & Gunnar Wetterberg eller Emma Molin & Hanna Dorsin.