Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Sussie Eriksson lyser som en reklamskylt varje vecka

Fotbollslegendaren fick lämna Let's Dance.
Sussie Eriksson har blivit en favorit, skriver Anders Björkman.Foto: Annika Berglund / Annika Berglund

John Lundvik och Sussie Eriksson gick till final. Helt rätt.

Anders Svensson, som överlevt så många danser, fick lämna. Helt rätt.

Tät och spännande semifinal med bra danser och höga poäng, ibland lite för höga. 

Tårar och skratt och en barnslig sketch, som fick Tony Irving att skratta spontant.

Dubbla danser. Först revanschen, där juryn valt ut en tidigare svag dans. Sedan fristil, där dansarna skulle visa en okänd sida av sitt liv. 

John Lundvik fick en tvåa av Tony Irving första gången han dansade quickstep. Nu virvlade han runt i ett stilrent nummer. 

Lundviks fristil handlade om att våga släppa loss och det gjorde han i Linn Hegdals utmärkta koreografi. Där kom hans fullpoängare.

Sussie Eriksson har lyst varje vecka

Sussie Erikssons har blivit favoriten. Som en reklamskylt för dansglädje har hon lyst varje vecka.

Hennes revansch var en tango utan glada fötter, men Ann Wilson såg några tår som pekade utåt och gjorde poängavdrag. Å andra sidan var Ann Wilson rörd till tårar av Sussies gripande fria nummer. Där kom hennes välförtjänta fullpoängare. 

Fotbollsspelaren Anders Svensson har varit en smårolig deltagare med lagom distans. Med hjälp av röster från Elfsborgs fans Guliganerna har han överlevt vecka efter vecka.

Nu i semifinalen fick han höga poäng av juryn för att han utvecklats. Och det stämmer, men hans american smooth saknade elegans. När han sträckte ut armen såg han ut som han visade vägen. För höga poäng.

Finalen kan bli riktigt bra 

Det var djärvt att klä ut sig i randig kostym och mask och spela upp en tjuv & polis-sketch i det fria dansnumret. Lekfullt men inte imponerande som dans.

Det var en underhållande semifinal, där varje dansare fått bjuda in några närstående. Det skapade viss stämning och Sussie Erikssons son Oskar visade sig ha komisk talang. Han var så snabb i repliken att David Hellenius häpnade några gånger. 

John Lundvik och Sussie Eriksson i final nästa vecka. Det kan bli riktigt bra.