Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Stressutbrott och dålig stämning – i ”På spåret”

Oväntade draget i "På spåret" – sjunger och dansar.
Isobel Hadley-Kamptzt och Kalle Lind i ”På spåret”.Foto: SVT.
Jonatan Unge och Cecilia Hagen i ”På spåret”.Foto: SVT.

Isobel Hadley-Kamptzt gissade fel och skällde ut Kalle Lind för att han inte hindrat henne.

Där ser man hur stressen kan skapa dålig stämning i buren.

Starta med nolla, när det är kvartsfinal i ”På spåret”, det känns inte bra. Därför blev det lite hetsigt i buren.

Andra laget hade svarat redan på åtta poäng. Medan Kalle Lind satt och funderade över två bokstäver på ett papper, så gjorde Isobel ett raskt ryck.

Fel svar och sexan blev nolla. Isobel fick ett mindre utbrott och frågade Kalle anklagande ”Varför sa du inte emot mig?”. Kalle såg själv nollad ut. 

Det blev en roande match, när de två bästa tvåorna i gruppspelet fick en andra chans. För vinnarna en resa till semifinalen, för förlorarna nästa tåg hem.

Journalisten och författaren Isobel Hadley-Kamptz och nostalgiexperten Kalle Lind har deltagit två gånger tidigare och varit i semifinal en gång. Stabila med breda kunskaper, som Kalle gärna garnerar med lättsam sidoinformation. De brukar resonera sig fram till rätt svar – åtminstone tidigare.

Expressen-kolumnisten Cecilia Hagen, värsta veteranen, tävlar i år med sin son, komikern Jonatan Unge, ny för säsongen. Cecilia har bred allmänbildning men är bekymrad över att åldern inte får svaren att trilla ner direkt. Jonatan har en nioårings kroppsspråk när han klänger och svänger i buren. Men han är snabb i tanken och kompletterar mamma. 

Första resan till ön Puerto Rico. Båda lagen tog en sväng runt Julön, innan Unge snabbt sydde ihop ledtrådarna och drog på åtta. När Isobel ryckte hade hon tagit sig till Haiti. Noll poäng.

Andra resan till Porto i Portugal. Båda var en sväng i Italien, men Unge var vaken och vände om på åtta. Isobel stressade, ”Va’ fan är detta?”, innan Kalle tog över nödbromsen på fyra.

Tredje resan till Växjö. Äntligen var Isobel & Kalle framme lite före. Men i matchen var laget redan hopplöst efter.

Storseger för Hagen & son, 41-26. På delfrågorna var lagen mycket jämna, men efter nollan i Puerto Rico var Isobel & Kalle aldrig i närheten. Dessutom fick de tre minus på årtalsfrågan.

Hagen & son hade mycket höga poäng. Årets hittills högsta siffra, 44, har Josefin Johansson & Johar Bendjelloul. Det är från matchen mot Hagen & son.

Returmatch i semifinalen nästa vecka.

Fredrik Lindströms plötsliga bokstavsmiss – i ”På spåret”:

Domaren ger rätt för fel svar: ”Då måste man vara lite flexibla”