Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Stjärnornas mys förstör nya ”Mästarnas mästare”

Grupp två är för svag, tycker Anders Björkman. Foto: SVT

Det har varit i trevligaste laget senaste veckorna. 

Mycket mys, medan dramatik varit en bristvara.

Problemet är att grupp 2 haft för svaga deltagare.

Den sege skidåkaren Anders Södergren, mannen som gillar uppförsbackar, har varit alldeles för stark. Ständigt överlägsen. Varje gång immun. De andra fyra har inte haft kapacitet att utmana honom. 

Henrik Larsson har inte fått utrymme för sin snabbhet – utom i en tidigare löpgren, men där snubblade han redan i starten. I styrka och uthållighet har han inte nått upp.

Det jättelike handbollslegendaren Staffan Olsson, som utstrålar styrka, har varit en besvikelse. Han förväntades byta färg till grönt och förvandlas till Hulken i tävlingarna, men blev mindre och mindre. Inte ens hans långa armar kunde sno åt sig ljusstaven i nattduellen.

Anders Södergren vann alla grenar. Styrkebanan genom att metodiskt i samma tempo bära och stapla träklossar. I koncentrationsgrenen Fram-stilla-bak, där färgsignaler betydde olika rörelser, var han mest skärpt och tog segern lätt. 

Minnesdyket, där deltagarna skulle memorera under ytan och sedan upp och placera klossar i viss ordning, var värdelös tv och omöjlig att följa för tittarna. Efteråt meddelades det att Söderström vunnit på sju minuter, fyra minuter snabbare än tvåan. 

Det var liksom inte något snack i någon gren. Stillsamma Anders Södergren vann och ingen kunde ens utmana. Tävlingarna blev avslagna. 

Staffan Olsson åkte ut, men först bidrog han med en minnesvärd handbollsmatch. EM-finalen på hemmaplan 2002 mot Tyskland.  En riktig rysare, som gick till förlängning.

Där var Staffan Olsson bäst på plan, där syntes Hulken i blågul tröja. Olsson blev lite blöt i ögonvrån när han såg inslaget.

Ja, mycket mer var det inte. 

Den här gruppen har drabbats av trivsel-djävulen. Ingen utmanar, ingen försöker snacka upp sig själv och ner någon annan. 

Och tv-kamerorna tar närbilder på ägg som kokar och Henrik Larssons huvudräkning.