Sarah Sjöström. Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Sarah Sjöström.  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Anders Björkman

Stark tv-vecka – inte bara för Sarah Sjöström

Publicerad

Sim-VM har varit en stark tv-vecka. Inte bara för Super-Sarah.

Mycket hög stämning i simhallen i Budapest och ett bra jobb av SVT.

Ur svensk synvinkel är förstås Sarah Sjöström anledningen till att VM blivit en höjdare. Hon har varit i lysande form och har rätta psyket för att vara som bäst i VM.

Sarah har fått rutin framför tv-kameran. Svarar lätt och vanligt, inte många sportfloskler, och fnissar förtjust över sina guld.  

SVT har också lyckats med detta VM. Staffan Lindeborg, 66, har kommenterat simning i 30 år och vet vad han pratar om. 

När Lindeborg summerade VM-veckan lät han som om detta var hans sista stora tävling. Men han får gärna fortsätta.

Lars Frölander, den gamle mästersimmaren, är ingen Hans Chrunak som expert, men han blir allt bättre. Samspelet med Lindeborg har fungerat.

Allt går förstås lättare även för kommentatorerna när man har en svensk stjärna i bassängen.

 

Spännande inledning av "Efterlysta mord"

"Efterlysta för mord" är nya måndagsserien i SVT. En laddad thriller i sex delar från Australien – vilket vi inte ser så ofta. Spännande inledning på de sex avsnitten.

Två kvinnor står och väntar vid busshållplatsen. En bil rullar fram och stannar. I bilen finns en skottskadad man. 

Det är upptakten på en actionladdad jakt genom Australien med skurkar, korrumperade poliser, en väska med pengar och två oskyldiga kvinnor som inte känner varandra. 

Den handlingskraftiga Lola (Rebecca Gibney) har häftigt humör och stor trut. 

Den försiktiga Chelsey (Geraldine Hakewill) är ängslig och rädd – men hon växer.

De två kvinnorna, som har olika bakgrund, hamnar i en mardröm, där de inte vågar lita på någon. Men under flykten lär de känna varandra.

"Efterlysta för mord" är välgjord och underhållande tv-spänning med en del överraskande vändningar.

Men framför allt är det två starka skådespelare i huvudrollerna.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag