Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Skansen sjöng sämre än vanligt – det var veteranrally i kväll

"Varför hade Bob Hund en så lång mikrofonsladd", undrar Expressens Anders Björkman efter kvällens allsång.
Foto: / Alex Ljungdahl
Sanna Nielsen, programledare för "Allsång på Skansen.
Foto: / Alex Ljungdahl

Kyliga vindar och ett fruset Skansen sjöng sämre än vanligt.

Och artisterna, det var ett veteranrally.

Lill-Babs Svensson dundrade in i blåsten på stilettklackar med bara axlar och sjöng ”Jag vill leva” med stor övertygelse. Och hon fick faktiskt liv i den hukande publiken. På parketten satt hennes barn och barnbarn och säkert barnbarnsbarn också i den stora kändissläkten.

Hon är ett fenomen, Lill-Babs Svensson, och hennes scenkänsla och utstrålning smittar av sig.

Efter Svensson kom Nilssons, Sten och Ebbe, i Sten & Stanley. Inga ungtuppar de heller.

Och Skansen är det enda ställe där man kan fira en 40 år gammal låt som ”Jag vill vara din Margareta” genom att sjunga en uppföljare som berättade hur det gick.


LÄS MER: Sanna Nielsens tabbe under direktsändning


Bob Hund i "Allsång på Skansen"

Bandet Bob hund var en gång excentriska men tillhör efter 25 år de slitna veteranerna. Publiken var mycket avvaktande när den maskerade sångaren gjorde entré som första artist med snäll poplåt och barnkör. Var detta barnunderhållning? Jag tänkte på Electric Banana Band.

Och varför hade han 30 meter sladd till mikrofonen?

Nutiden anlände i form av Benjamin Ingrosso, en 18-åring med tio års erfarenhet på scenen. Han sjöng en egen låt, påhejad av sina syskon från Sveriges andra stora kändisfamilj.

Sanna Nielsen jobbade i motvind, denna första höstkväll, men hon har ett scenhumör som klarar det mesta. Och det var hon som höll stämningen uppe. I polkarandig klänning gjorde hon också ett kul shownummer med 60-talsschlager som passade in i nostalgin.


LÄS MER: Kristin Kaspersens glädjetårar för Lill-Babs


”Allsång på Skansen” har problem med dramaturgin, att plocka ihop artister och att sätta showen. Inget fel med äldre artister men visst var det lite slagsida denna vecka.

Benjamin Ingrosso är inte den naturliga artisten om man ska få lite lyft i finalen. Och en mer felvald start på kvällen än Bob hund, det är svårt att tänka sig.