Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Skansen ryckte upp sig den här veckan

Sanna Nielsen var med och hyllade Lasse Åberg i ”Allsång på Skansen”.Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sanna Nielsen i ”Allsång på Skansen”.Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN
Foto: CHRISTINE OLSSON / TT NYHETSBYRÅN

Skansen ryckte upp sig den här veckan.

God stämning, högt tempo, bra artister.

Dessvärre förekom också det sabotage som SVT kallar DUO-appen.

Stämningen infann sig direkt. Alla medverkande var engagerade. Orkestern ute på scenen, artisterna som satt nedanför och så Skansen bästa tillgång denna publikfattiga sommar: den lilla energiska kören.

Sanna Nielsen hade perfekt balans i sina små snack, med betoning på små. Inga avstannande intervjuer utan lätta frågor som fick flygande svar. 

Till och med det lätt krystade videosamtalet ut i Sverige blev spontant och roligt tack vare Anja Pärson och Filippa Rådin, som svarade i Umeå.

SVT har i år medvetet ökat tempot och igår slog det igenom. Det löpte fritt, nästan inga skarvar, småroligt utan att vara planerad humor.

Bra artister, förstås, som gjorde sitt jobb. Tre av dem tillhör mina favoriter.

Miss Li som alltid blir ett kärnkraftverk när hon kliver upp på en scen. Anna Bergendahl som inte bara hade med sig Mello-låten, utan hela ”Kingdom come”-numret med dansande killar i kilt. Och så en cool Måns Zelmerlöw, som aldrig verkar spänd, utan alltid är tillbakalutad.

En riktigt bra kväll på Skansen – om det inte varit för den där appen, som visar svenska nyllen i bild. Det är irriterande med barn, hundar, katter och förvirrade ansikten. Nästan ingen sjunger…

Nu förstörde app-ansiktena framför allt två allsångsnummer. Sanna Nielsens och Anna Bergendahls fina gungande kontakt i Taubes ”Calle Schewens vals” och Måns Zelmerlöws nedtonade, snygga ”Ta mej till havet”. 

”Lotta på Liseberg” hade inte lika stark kväll i måndags. Överraskningen från premiären med publik i repris från tidigare somrar var fortfarande det bästa. Som när Sonja Aldén rev av ”Kärleken är evig” i en allsångsduett med sig själv modell 2016. 

Denna vecka var Skansen bättre, trots plågsamma appen. 

Undrar förresten hur många personer SVT har som övervakar app-flödet? De sitter redo att trycka bort politiska budskap eller reklamkupper. Kanske bjuder allsången i år på en nakenchock?