Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Sarah Dawn Finer är perfekt för det här jobbet

Sarah Dawn Finer dundrade igång nya totalrenoverade "Så ska det låta" .

Den gamla musikleken kändes riktigt fräsch.

Allt är nytt. Det enda som är kvar är pianisten Marika Willstedt. Om man nu inte räknar med de tävlande. 

SVT har visserligen lovat många nya artister den här säsongen, men de syntes inte i premiären där alla fyra varit med tidigare.

"Så ska det låta" hade premiär 1997. Detta är 23:e omgången och den fjärde programledaren. 

Ny studio där publiken sitter bakom de tävlande. 

Ny orkester som fått ny placering. 

Emanuel Norrby är ny som pianist och lagledare.

Refrängen är ett nytt tävlingsmoment med ledtråd efter ledtråd. Max tio poäng om man kan sjunga låten på första. Refrängen ligger sist och kan allstå helt förändra ställningen. 

Annars är det välbekanta tävlingar. Introt – känna igen en låt på inledande  takter. Strofen – ursprungsleken med sex ord, två bomord. Titelmatchen – synonymer till ord i känd titel.  

Hur var premiären? Jo, första avsnittet rullade fort och lätt, inga döda punkter. Hög stämning, en hel del skratt, deltagarna var engagerade. Och det var två starka lag. 

Bruno Mitsogiannis, tränad musikalartist som vet hur man laddar en sång med känslor, bildade lag med Lill-Babs Svensson, den eviga. Deras duett var riktigt vacker...

Det andra laget var vildare med Röjar-Ralf, hårdrockaren Ralf Gyllenhammar, och överentusiastiska Shirley Clamp med tävlingsnerverna hängande utanpå silverklänningen. ¨

Sarah Dawn Finer var, som väntat, perfekt för det här jobbet. En lysande sångerska, som själv medverkat i "Så ska det låta" flera gånger och har  tillräckligt med tv-rutin.

Sarah tog greppet direkt och visade sin förmåga att delta i lekfullheterna men ändå ha full koll på regler, poäng och svar.

Även om det inte är så viktigt vilket lag som vinner, så är det viktigt för tittarna att tv-leken flyter på utan irritationsmoment.

Detta är vad "Så ska det låta" behövde.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!