Anders Björkman

Sarah Dawn Finer är perfekt för det här jobbet

Publicerad

Sarah Dawn Finer dundrade igång nya totalrenoverade "Så ska det låta" .

Den gamla musikleken kändes riktigt fräsch.

Allt är nytt. Det enda som är kvar är pianisten Marika Willstedt. Om man nu inte räknar med de tävlande. 

SVT har visserligen lovat många nya artister den här säsongen, men de syntes inte i premiären där alla fyra varit med tidigare.

"Så ska det låta" hade premiär 1997. Detta är 23:e omgången och den fjärde programledaren. 

Ny studio där publiken sitter bakom de tävlande. 

Ny orkester som fått ny placering. 

Emanuel Norrby är ny som pianist och lagledare.

Refrängen är ett nytt tävlingsmoment med ledtråd efter ledtråd. Max tio poäng om man kan sjunga låten på första. Refrängen ligger sist och kan allstå helt förändra ställningen. 

Annars är det välbekanta tävlingar. Introt – känna igen en låt på inledande  takter. Strofen – ursprungsleken med sex ord, två bomord. Titelmatchen – synonymer till ord i känd titel.  

Hur var premiären? Jo, första avsnittet rullade fort och lätt, inga döda punkter. Hög stämning, en hel del skratt, deltagarna var engagerade. Och det var två starka lag. 

Bruno Mitsogiannis, tränad musikalartist som vet hur man laddar en sång med känslor, bildade lag med Lill-Babs Svensson, den eviga. Deras duett var riktigt vacker...

Det andra laget var vildare med Röjar-Ralf, hårdrockaren Ralf Gyllenhammar, och överentusiastiska Shirley Clamp med tävlingsnerverna hängande utanpå silverklänningen. ¨

Sarah Dawn Finer var, som väntat, perfekt för det här jobbet. En lysande sångerska, som själv medverkat i "Så ska det låta" flera gånger och har  tillräckligt med tv-rutin.

Sarah tog greppet direkt och visade sin förmåga att delta i lekfullheterna men ändå ha full koll på regler, poäng och svar.

Även om det inte är så viktigt vilket lag som vinner, så är det viktigt för tittarna att tv-leken flyter på utan irritationsmoment.

Detta är vad "Så ska det låta" behövde.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag