Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Rappt ”Grotesco”-par – i säsongens bästa match

Emma Molin och Hanna Dorsin blev snabbt varma i kläderna i ”På spåret”.
Foto: SVT
Gunnar Bolin och Amie Bramme Sey.
Foto: SVT

Två rappa Grotesco-damer klev på tåget och det blev en spännande resa.

Säsongens bästa match i ”På spåret”.

Nybörjarlag brukar börja sitt resande med viss försiktighet. Känna sig för. Men Emma Molin och Hanna Dorsin, skådespelare och medlemmar i hyllade humorgruppen Grotesco, verkade hemma direkt i sin förstaklasskupé. 

De kunde tävlingen, de hade koll på alla moment och framför allt Hanna Dorsin var ett riktigt fan. Det märktes att de är kompisar, de kommunicerade väl och var småroliga.  

Amie Bramme Sey, programledare i radio-tv, och Gunnar Bolin, nestor på radions kulturredaktion, var välmeriterade motståndare, som senast var i final. Samspelta, lättsamma och lyhörda för ledtrådar.

Det blev två tåg som rullade jämsides i säsongens hittills bästa match.

Första resan var lätt, åtminstone för Molin & Dorsin, som direkt satte kurs mot Åland och redan på åtta var framme i Mariehamn. 

Bramme Sey & Bolin var ute och seglade på främmande hav och kom i hamn senare. Men på delfrågorna småplockade de poäng med hjälp av Bolins undermedvetna – ”Vad fick jag det ifrån?”

Andra resan på snöiga vägar var också lätt. Båda lagen var på marknaden i Jokkmokk samtidigt, men Bramme Sey & Bolin hade raskaste rycket. Själv tolkade jag ledtråden ”djup bäck” till Djupbäck, alltså Jokkmokks-Jokke.

Där var det spännande, 17 lika, men kunskapen på delfrågorna var mager. Bilsportfrågan gav många komiska funderingar.

Listan innehöll brottningstermer och Gunnar Bolin såg till att veteranlaget tog ledningen. De två brottare som demonstrerade grepp och kast borde haft mjukare matta. Det dunkade obehagligt hårt.

Tredje resan var svår, men det tyckte inte Molin & Dorsin som tog snabbtåget till Mogadishu i Somalia. Motståndarna var där strax efter och behöll sitt försprång.

Sista musikfrågan tog Molin & Dorsin hem, men det räckte inte. Veteranerna vann med siffrorna 34-31. Stark poäng för förlorande lag. 

Nästa vecka blir det svårare motstånd: Josefin Johansson & Johar Bendjelloul, regerande "På spåret"-mästare.

Jag hoppas på Molin & Dorsin.