Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Peter Forsberg får temperaturen att stiga

Grupp 2 var ett roligare gäng. Inte så fina i kanten, fler snygga psykningar.

Och så fick Peter Forsberg temperaturen att stiga.

I jubileumssäsongen tävlar enbart tidigare deltagare, men nu i tremannalag. Kraftlaget har två brottare, en boxare.  Friidrottslaget har två längdhoppare,  en löpare. Skridskolaget har två hockeyspelare, en bandyspelare.

Friidrottarna leder grupp 2 stort och är favoriter. Tre långa, smidiga, uthålliga atleter med bra balans. Dessutom tänkande.

90 grader, plågsam och fruktad inledning, tog friidrottarna hem tack vare  längdhopparen Erica Johansson, som höll emot länge med skakande lårmuskler och vild blick. 

Hon vägde upp längdhopparen Mattias Sunneborn, som säckade ihop mycket tidigt och lämnade banan på sladdriga ben i en djupt nigsittande gång som såg mycket rolig ut.


Friidrottarna var också bäst på laghinderbanan, där de visade taktiskt sinne och god balans. Skridskogänget, ledda av Peter Forsberg, var inte långt efter, medan kraftlaget aldrig kom i mål. 

I simtävlingen, där den siste i varje heat åkte ut, var löparen Malin Ewerlöf hela tiden i ledning. Smarte Peter Forsberg smög med utan att plaska för mycket och såg bara till att han inte var sist – utom i sista heatet då han simmade om Ewerlöf. 

Friidrottslaget var ändå i sammanlagd ledning, men Forsbergs taktik var att göra dem lite osäkra inför kommande tävlingar.

Och vid middagen på kvällen, så skickade han i väg en passning till friidrottarna med snett leende och repliken ”Bäst när det INTE gäller”.


Deltagarna har själva fått välja en speciell tävling ur sin karriär för tillbakablickande filminslag. Mycket bättre.

Pelle Fosshaug tackade nej till bandy-VM 2003, men ändrade sig på grund av en ny taktik för att ta ryssarna i finalen. Det fungerade.

Malin Ewerlöfs 800 meter vid EM 1998, där hon nykär och glad löpte hem ett silver. Tvärt emot alla experttips.

Och så färgstarke boxaren Armand Krajnc, sparringen som hastigt fick hoppa in i en VM-match 1999. Han vann titeln.

Vem kommer att vinna grupp 2?

Friidrottarna är favorit till gruppsegern, men smarte Forsbergs lag är inte ofarliga. 

För kraftlaget är det nog kört.