Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Otrolig uppvisning av Super-Frida

Frida Hansdotter om Mästarnas mästare: ”Kände lite press”
Frida Hansdotter slog rekordet i jägarvila – med råge.Foto: SVT
Till slut stod det mellan kampsportaren Pernilla Johansson och Frida Hansdotter.Foto: SVT

Har Frida Hansdotter ben av stål?

Hon dubblade rekordet i 90 grader utan darr i låren. 

En otrolig uppvisning.

Nu startade slutspelet, nu blev det kamp. 

Ja, nästan, för först måste man klara av förlorarnas sidotävling ”Mästarkvalet”, där den bäste av de sämsta, Kim källström, mötte förra veckans förlorare Ida Ingemarsdotter i en tramsig repduell. 

De andra fem stod som åskådare och väntade på vem som skulle trassla sig snabbast genom rephögen. När Ida åkte ut, då var Kim tillbaka – och flyttade som vanligt sängen i sitt rum.

Därefter började matchen på riktigt. Det var klassikern Gripkraft , där alla hänger i en stång tills fingrarna raknar, och det var Styrkebana, en hinderbana där fyra tunga säckar ska med.

Och så veckans värsting: 90 grader med alpina stjärnan Frida Hansdotter. Den som försökt sitta med benen i vinkel och bara stöd för ryggen vet att benen snart darrar. 

Fotbollsspelaren Kim Källström och längdhopparen Michel Tornéus, två som verkligen använt benen, klarade båda runt fem minuter.

Super-Frida satt lugnt när andra darrade ner. Hon passerade lätt Magdalena Forsbergs rekordtid 12.59, gick mot 15, gick mot 20.

När de andra hetsade att hon skulle dubbla gamla rekordet, då log hon, tyckte att det skulle bli dålig tv, men fixade det också.

Super-Frida satt i 26 minuter.

Ett bra avsnitt med tv-mässiga tävlingar och småroliga snack. Men som vanligt var det ett fegt, artigt och odramatiskt val av deltagare i Nattduellen. 

Omgångens etta får utse motståndare till den som redan hamnat i Nattduellen. Men ingen vågar vara taktisk och skicka värste konkurrenten till Nattduellen. Alla följer snällt resultatlistan och tar den näst siste.  

 Det blev ändå en bra Nattduell där friskidåkaren Henrik Windstedt blixtrade till två gånger i rad och skickade hem häcklöparen Susanna Kallur.

Och månen den skiner. En läsare hörde av sig härom veckan och påpekade att de har fullmåne varje kväll på den där grekiska ön. 

Rolig notering, som stämmer. I går bjöds man på fullmåne två gånger.