Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Luuk måste luras för att dölja hur dåligt ”På spåret” var

Bästa matchen, den gick förra veckan.

Den här veckan var det säsongens sämsta match.

Nollornas parad i ”På spåret”.

Inget av lagen hade ångan upp. Inför andra resan var deras poäng bara ensiffriga, inför tredje stod det futtiga 12-12 och när hela resan var över så hade både förlorare och segrare säsongens svagaste resultat.

Ändå var detta inga nybörjare, utan två erfarna och meriterade lag.

Filmregissören och författaren Marianne Ahrne och komikern Anders ”Ankan” Johansson gick till semifinal förra gången. Nu slog de i botten.

Journalisten Elisabet Höglund och komikern Jesper Rönndahl, som varit i final tre gånger och vunnit två av dem, tog till sist sin bleka seger med 26 poäng. Årets sämsta seger.

En praktfull nolla

Första resan gick till Valparaiso i Chile, men Höglund & Rönndahl kom aldrig fram. Höglund ryckte på åtta, trodde hon var i Argentina och svarade Puerto de la Cruz – som ligger på Kanarieöarna. 

En praktfull nolla som nästan knockade Höglund. 

– Tack gode gud för Marianne Ahrne, ropade ”Ankan”, när hans lagkamrat svarade rätt på sex poäng.

Andra resan till Lidköping och den var inte svår. Men här gjordes det stora magplasket. 

”Ankan” blev omåttligt glad över ledtråden Hindens rev, som ligger i sjön Vänern, men hamnade i Mariestad. Höglund & Rönndahl var okoncentrerade, lyssnade inte på ledtrådarna och hamnade i Vänersborg.

Dubbla nollor. Har det hänt tidigare att båda lagen åkt vilse på samma resmål? Inte i modern tid…

Sämsta resultat i ”På spåret”

Tredje resan till brittiska York gav normala poäng, men lagen var osäkra. Det var svajigt ända till sista musikfrågan, där båda lagen nollade.

Kristian Luuk låtsades att det var ett gott resultat för att muntra upp lagen, men 26-20 sa allt. Ingen vinnare i gruppspelet har haft så låga poäng. Och bara ett lag, Kristoffer Appelquist & Bea Uusma, har tidigare denna säsong fått ihop så lite som 20 poäng. 

Ok, det var en smula underhållning här och där. Framför allt av ”Ankan” och hans levnadsglada frisyr. 

Men matchen, den var inget mindre än en tågkatastrof.