Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Mark och Jonas magiska kärleksuppvisning i SVT

1 / 9

Mark Levengood gör nervös debut i veckans ”Så ska det låta” – stöttad av  rutinerade maken Jonas Gardell.

Det blir två finstämda gubbar i kärleksfull duett. Puss puss.

Mark Levengood och Jonas Gardell bildar lag i ”Så ska det låta”. Jonas har varit med en handfull gånger men för Mark är det debut. Jonas berättar att Mark varit ”vettskrämd för att vara med” och ”aldrig vågat sjunga solo”.

Sedan inspelningen har Mark gått och haft ångest inför sändning, men intalat sig att det nog inte blir så uppmärksammat.

Det var då en munter Jonas Gardell häromveckan lade ut en bild på ett tidningsställ. Där stod Expressens tv14-magasin med Mark som omslagspojke. Nervöse Mark hade inte kunnat nynna förbi osedd ändå. ”Så ska det låta” har över miljonen tittare varje söndag.

Först klämmer Mark och Jonas i med Karl Gerhards gamla revykuplett ”Jazzgossen”, som blir extra komisk när textraden ” i pannan lugg” sjungs av två herrar utan ett strå på huvudet.

Solodebuten för Mark blir visan ”Samba katastrof”, där han släpper loss en liten prydlig röst.

När Mark och Jonas förenas i Bette Midlers ”The rose” då stiger temperaturen till en äkta kärleksduett. Pianisten Marika Willstedt får knappt plats när de kärleksfulla farbröderna håller händer och lutar sig mot varandra. Puss, puss.

Programledaren Sarah Dawn Finer kallar det för ”ett magiskt tv-ögonblick” (SVT1, 20.00).

* * *

På 80-talet var ”Magnum” en succéserie i SVT. Thomas Magnum, vietnamveteran och privatdetektiv på Hawaii, spelades av charmige Tom Selleck.  

I baseballkeps och hawaiiskjorta körde han omkring i en röd Ferrari. Bra dialog och ovanlig miljö, ibland dramatiskt, ibland mest komedi. 

”Magnum” visas just nu som lunchunderhållning varje vardag (TV4, 13.00). Jag har tittat lite och det håller att se. Trevlig stämning, inte så våldsamt, inte störande gammalt.

Mest underhållande är ett ständigt smågrälande mellan Magnum och den lille korrekte brittiske gentlemannen Higgins, stramt spelad av John Hillerman (som inte alls var engelsman utan född i Texas). 

Jo, en sak reagerar jag på. Ibland har Magnum väldigt små byxor.

Var shorts på 80-talet verkligen korta?