Anders Björkman

Maken till tårflod har aldrig setts i svensk tv

Publicerad

"Talang” är tillbaka och blandar högt och lågt i en underhållande röra.

Premiären slutar med gråtkalas.

Nya ”Talang” har högre tempo och är bättre berättad i tv. Juryn är halva showen och den är en udda mix som fungerar. David Batra, ståuppkomiker. LaGaylia Frazier, sångerska. Kakan Hermansson, konstnär. Alexander Bard, filosof med blandad bakgrund.

De släpper lös sina reaktioner. Kakan protesterar argsint mot vissa nummer och Batra argumenterar envist för sina favoriter.

LaGaylia jublar, skrattar, gråter och blir en show för sig.

Alexander Bard skrämmer talangerna, som i väntan på entré pratar med förfäran i rösten om elake Bard.

"Talang" hade premiär i TV4 2007 och gick i fem år. Det är ett internationellt koncept som visas i en rad länder. "Idol" har samma grundidé, men är lite enkelspårigt eftersom målet är att vaska fram en popstjärna.

Nya "Talang" är öppet för alla som har eller tror sig ha talang. Och här finns rätta blandningen av högt och lågt, smart artisteri och bred buskis.

I premiären medverkar en ren, som är dresserad (nåja..) och långsamma papegojor. Det är gymping, rockabilly och en ung trollkarl.

High 15 är fyra begåvade 15-åriga tjejer som överraskar. Dancing Kings är tre herrar, 50 plus, som utför orientalisk slöjdans.

Och så finalnumret, Ibrahim, 17, från Boden som sjunger ”Stad i ljus”.

LaGaylia storbölar, Kakan torkar tårar ur ögonvrån, Batra är blöt i ögat.

I kulissen storgråter Ibrahims mamma och syster, programledaren Pär Lernström är tårögd och hans sidekick ”Keyyo” är upplöst i tårar.

Till och med filosof Bard blinkar.

Liknande har man sett i amerikansk tv, men maken till tårflod har aldrig skådats i svensk tv.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag