Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
Anders Björkman

Klasskillnad mellan könen i årets ”Let's dance”

Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: OLLE SPORRONG

Kristin Kaspersens flörtiga chacha var imponerande.

Det var också La Gaylia Fraziers känslovals och Magdalena Forsbergs ilskna paso doble.

Det är tjejernas år i ”Let’s dance”.

Sanna Lundell borde inte åkt ut redan nu. Juryn var för snål som bara gav 15 poäng för hennes snygga och roliga quickstep på snabba fötter. 

Kristin Kaspersen imponerade mest i sin rytmiska chacha på snygga ben, där varje steg såg så enkelt och lekfullt ut. Säsongens högsta poäng, 25, av juryn. 

Och så avslutade hon dansen med en perfekt spagatlandning, ett publikfriande nummer som plockade tittarröster.

LaGaylia Frazier, som förra veckan stod på trappan, hade låst in alla vilda miner och laddat sin vackra svepande vals med allvar. Men när hon fick två åttor av juryn, då exploderade ansiktet på LaGaylia.

Magdalena Forsberg, som haft ny kavaljer i tre program, är nu ”dansbo” med erfarne Tobias Karlsson. Han plockade fram den dramatiska blicken hos henne, han gav henne rytmisk glöd och det blev en gnistrande paso doble.

Domarnas poäng i ”Let's dance”

Höga poäng av två domare, en futtig fyra från en, och schism på jurybänken. Så stor skillnad är ovanlig i ”Let’s dance”.

Linnea Claesson, förra veckans etta på jurytoppen, hade inte riktigt samma flyt nu, men med den utstrålningen och dansglädjen tillhör hon de begåvade damerna i topp.

Herrarna i botten, då? 

Robin Bengtsson satsade i en sprallig chacha, men var osäker här och där. Lancelot Hedman lyckades lite bättre än förra veckan med sin romantiska vals.

Dan Ekborg använde skådespelarrutinen och spelade ut känslor i sin vals, tog ett snedsteg mitt i, hamnade på trappan – men överlevde.

Sämsta dansen, den stod förstås Thomas Ravelli för. Quickstep är för snabbt för en gammal målvaktshjälte. När till och med danspartnern tvivlar inför dansen, då är det svår oreda i fötterna. 

Men Ravelli är populär hos tittarna och när han nu gick vidare, så kan han bli kvar länge. Så var det med Thomas Wassberg, så var det med Gunde Svan.