Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Kaspersen var överlägsen – kan bli en vass final

Foto: OLLE SPORRONG

Kristin Kaspersen var överlägsen denna danskväll.

Vacker i valsen, explosiv i fria dansen.

De andra två var en bit efter på dansgolvet.

Två fullpoängare. Självklart skulle Kristin Kaspersen till final. Men det var inte lika självklart att Magdalena Forsberg skulle ta den andra finalplatsen. Lancelot Hedman har blommat de sista veckorna och jag trodde han skulle gå vidare.

Men tävlingsmänniskan Magdalena har växlat upp till en intensiv spurt och släppt fram känslorna. Och så har hon skidskyttefansen som röstar. Deltagare som stått på skidor har alltid gått långt i ”Let’s dance”.

Chans till revansch. Så kallade juryn första dansen, där de lät paren göra om säsongens svagaste insats på dansgolvet. Och då ingick ett träningspass med Tony Irving.

I andra dansen valde juryn musik, som paren fick göra en fri tolkning av och dansa tillsammans med flera proffsdansare.

Bara en klarade båda danserna riktigt bra och det var Kristin Kaspersen.

Lancelot Hedman, gossen som blivit danskavaljer, dansade om sin samba med rullande rumpa och precision i stegen.

I sitt hurtiga fristilsnummer med några av proffstjejerna blev det mer akrobatik än dans. Där tycker jag han fick för höga poäng av juryn.

Magdalena Forsberg gjorde om tangon, som var första dansen med tredje danspartnern Tobias Karlsson och det gick klart bättre nu. Fristilen med ensemble av proffsdansare var snygg, men även hon fick lite för bra betalt i jurypoäng.

Kristin Kaspersen har sannerligen inte haft många svaga danser under säsongen, men juryn mindes en lätt kantig vals. Nu svävade hon ljuvt över golvet.

Hennes fria tolkning av låten ”This is me” blev en triumf där hennes partner Calle Sterner hade skapat en kraftfull frihetsdans, som hon gjorde förbluffande bra tillsammans med ensemblen.

Där såg man tydligt att Kristin höll till på ett högre dansgolv och  att hon är väldigt värd sin fullpoängare.

Lancelot Hedman ska ha beröm för sina insatser, men lite roligt är det att två damer i 50-årsåldern slog ut 18-åringen.

Det kan bli en vass final nästa vecka.