Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Anders Björkman

Kaspersen räddades av fansen – efter bakslaget

Kristin Kaspersen räddades av sina fans, skriver Anders Björkman.Foto: OLLE SPORRONG

Dansdramatik i kvartsfinalen. Plötsligt var favoriten Kristin Kaspersen bara trea.

Lancelot Hedman seglade förbi med fullpottare.

Och till sist tog Magdalena Forsberg fram geväret och siktade mot semifinal. 

Ingen är säker i ”Let’s dance”. Jo jag vet, det har man sagt och skrivit många gånger. Men Kristin Kaspersen, som haft ett klart försprång hela säsongen, hon var väl säker?

Nja, Kaspersen kunde åkt ut på själva 17 maj, deltidsnorska som hon är. Hon dansade inte dåligt, hennes tango var magnifik, men hennes fans fick hjälpa till att skicka henne direkt till semifinal.

Unge Lancelot, som länge trampade luft i kanten och först förra veckan upptäckte dansglädjen, han gled felfritt igenom en sensuell rumba. Med triss i tior just när de behövdes följde han Kaspersen direkt till semifinal.

Det var bara första akten av dansdramat. Sedan kom duellen mellan handbollstjejen Linnea Claeson och skidskytten Magdalena Forsberg. Och nu var det nerver.

Linnea laddade om och gick taggad ut till andra halvlek med en snygg samba. 

Magdalena växlade ner. Varifrån fick hon lugnet och kontrollen, undrade juryn.

Från skidskyttet. Hela sin karriär flåsade hon in på skjutvallen, fick ner pulsen, samlade ihop lugnet och lyfte bössan.

Här gjorde hon samma sak i en fantastiskt vacker vals, där hon svävade i luften i sin vita klänning. 

Och partnern Tobias Karlsson hade avstått från att vara överambitiös och påhittig. Han lät den vackra valsen sväva i fred – och det gav triss i tior.

Alla i juryn tippade ändå att Magdalena Forsberg skulle åka ut och att den duktiga Linnea Claeson skulle gå vidare. Det blev tvärtom.

Magdalena har fortfarande många fans som röstar, hon avslutade med årets snyggaste vals och sammanlagt gav detta den tredje platsen i semifinalen.

Två mogna vältränade damer och en tonårskille i semifinal. Det kan bli dansdramatik även nästa vecka.